søndag, mai 26, 2024
HomeFriluftslivTEST - Lanullva Ullundertøy

TEST – Lanullva Ullundertøy

I dag kan man velge og vrake i typer undertøy til turbruk. Mange kjøper kun på pris, mens andre kjøper etter behov.

Aktivtetsnivå og bruksområde bør være avgjørende for valg av type undertøy. Skal man ha en aktivitet med høy intensitet, bør man kanskje velge syntetiske produkter, eller en blanding mellom syntetiske produkter og ull. Skal du bedrive friluftsliv under varierende værforhold, og ved flere årstider, vil det etter vår mening være naturlig å kjøpe ull.

I flere år har vi testet forskjellig typer ullundertøy fra Lanullva. Ofte har det endt med tilbakemeldinger til produsenten om at dette er meget gode produkter, dog litt i varmeste laget.

De har som nevnt flere typer undertøy, i flere forskjellige tykkelser. Nå har de endelig funnet den rette tykkelsen (dette er selvsagt vår subjektive vurdering). Her kommer de med en hel kolleksjon med tynne ullplagg, med undertøy for både han og henne. Dette er klær som vi tror kan bli manges favoritt. De holder deg varm, både sommer som vinter. Selv om dette kanskje ikke er plagg du bruker på de lengte og tyngste marsjene, og på de varmeste dagene, mener vi at dette er et plagg som kan brukes under alle årstider. Vi har sagt det før, og sier det igjen; Lanullva må være alle frosne damers drøm.

Lanullva produseres av Vinje Ullvarefabrikk. Undertøyet er strikket i et helt spesielt ventilerende og unikt strikkemønster, og det består av 100% ren Merinoull. Ikke bare føles den gode isoleringen, men plagget har også meget god ventilering. Nederst i artikkelen kan du se en video som beskriver teknikken som er brukt.

Plaggene har en meget god passform. Dog er disse også som andre tynne ullklær, at de kan bli noe løse etter noen dagers bruk. Etter vask finner de tilbake til sin opprinnelige fasong. Plaggene sitter veldig godt på kroppen, og er meget komfortable i bruk. Vi har ikke oppdaget unormal slitasje i testperioden på 40 dagsturer, der vi har hatt utrolig mange vask av tøyet. Vask ble gjennomført i vaskemaskin, helt i tråd med vaskeanvisningen på plagget.

De samme klærne finnes også i kolleksjonen Lanullva Anti- tex. Dette er en kolleksjons med klær som    er satt inn med stoff som skal «skremme» bort både mygg og flott. Garnet er her bl.a tilsatt permetrin. Vi har ved alle våre tester funnet dette meget effektivt. Er du på turer i områder med mye flott, bør du prøve dette produktet.

Utdrag fra en tidligere test av undertøy fra kolleksjonen Lanullva Anti- tex: «Vi har ikke gjennomført noen vitenskapelig test på om klærne har en effekt på mygg og flått, men klærne er blitt brukt på steder der det derimot er mye flått. Det ble ikke oppdaget flått på noen av de som brukte plagg fra Lanullva Anti- tex. Derimot hadde testere med vanlig ullundertøy veldig mange flått per person. Det ble også byttet på bruken av Lanullva, og konklusjonen er at de som bruker disse plaggene slipper problemer med flått……..»

Vi har som sagt brukt ull med Anti-tex i flere år, og vi er sikker i vår sak. Trenger du noe som kan holde flotten bort fra kroppen, er dette riktig plagg. Vi har ingen erfaring med om man holder mygg og knott borte med bruk av disse plaggene.

Det anbefales å bruke disse plaggene rett på kroppen. De består som nevnt av Merinoull, derfor merkes ingen kløe.

Ullplaggene fra Lanullva varierer i mange spreke farger, form og tykkelse. De har plagg som dekker vanlig bruk, til de bruk på de kaldeste dagene. Plaggene kan med fordel kombineres, for å få flere isolerende og pustende lag.

I denne kolleksjonen finner man i tillegg til en langarmet trøye med høy hals og glidelås, lang underbukse, boksershorts, singlet og en poncho for damer.

 

Pluss:

–          Fungerer under alle årstider

–          Anti-tex

–          Passform

–          God kvalitet

 

Minus:

–          Ullplagg blir tyngre hvis de blir våte.

 

 

Vinje Ullvarefabrikk AS

Naustvika 6493 Lyngstad

Tlf: 71 29 58 00

post@lanullva.no

 

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments