lørdag, juni 15, 2024
HomeFriluftslivTEST av Wenger RangerGrip 90, Swiss Army knife

TEST av Wenger RangerGrip 90, Swiss Army knife

Vi har tidligere testet andre utgaver av dette multiverktøyet. De fleste av oss husker vel de mange modeller av den såkalte «Sveitserkniven». Den har vært et kjært verktøy for mange av oss. Hvem har ikke vel vært på tur uten vinåpner – og funnet sveitserkniven i sekken, eller brukt skrujernet under reparasjoner der annet verktøy ikke fantes.

Disse knivene finnes fortsatt, med Wenger som en av to produsenter. Wenger har også videreutviklet dette konseptet, med et større og mer komplett multiverktøy. Wenger har her en rekke modeller, slik at du som bruker kan velge det du ønsker av utstyr på ditt verktøy. Vi har testet en modell, som populært er blitt kalt «handyman». Dette er ingen lett sveitserkniv med sine 13 cm og 255 gram. Men den er derimot et godt verktøy, som med sitt skaft av rubbet gummi ligger veldig godt i hånden. Fargene på disse knivene er både gule og røde, noe som gjør de enkle å finne både i sekken, og hvis du skulle være uheldig å miste den.
I tillegg til en vanlig kniv, finner du her en boksåpner, korketrekker, tang, skrujern, syl og sag. Det medfølger en veske hvor det også finnes skrutrekkere. Dette er bits for å feste i knivens skaft. Tangen har en helt spesiell utforming, og den kan by på en utfordring ved kraftig bruk. Tangens håndtak kan bli for myk, spesielt ved bruk av wirekutter. Kniven har en bøyle som gjør den mulig å åpne med en hånd. Den låses under bruk, men man åpner låsen på en enkel og elegant måte.
Dette er et verktøy som har mange bruksområder, og vil være et godt hjelpemiddel i forskjellige situasjoner. Er man ute på tur, er det alltid kjekt å ha muligheter til å reparere det som går i stykker. Vi har brukt vårt verktøy til de meste. Har du muligheter til godt renhold, kan kniven brukes til alt fra reparasjoner, matlaging og til vomming av storvilt.
Verktøyet er litt stort og tungt, så det blir ikke denne du tar med på turer der du teller gram. Den er derimot kjekk å ha liggende i sekken eller i beltet, der den dekker de fleste funksjoner man forventer av et slikt verktøy.
RangerGrip 90 kniven leveres i en veske av Cordura, med plass til bitsverktøy, og den har livstidsgaranti.
Ved kjøp av slike multiverktøy, anbefaler vi at man velger utrustning etter behov. Veldig ofte bærer du på ting du aldri får bruk for.

Pluss:
Mange muligheter
God kvalitet, kniven er lett å kvesse.
Ligger veldig godt i hånden

Minus:
Størrelse og vekt.
Litt mykt håndtak på tang.

Spesifikasjoner:
Hovedblad med bladlås
Kan åpnes med en hånd
Tresag
Nebbtang
Avbiter
Mutternøkkel
Metallfil
Metallsag (baufil)
50 mm bits: Phillips (PH3) / flat (6×45 mm) for 1/4″ bit-holder
Syl med øye
Nøkkelring
Leveres i et etui med plass til bitsverktøy
Vekt: 255 g
Str: 130 mm
Farge: Gul/Svart

Leverandør:
RZ AS
Postboks 1110,
1510 Moss
Tlf 92072191
info@rzas.no

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments