fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av MSR WINDBOILER

TEST av MSR WINDBOILER

Vi har på nytt fått gleden av å teste et kokeapparat fra MSR, denne gangen ble det MSR Windboiler. 

 

MSR Windboiler er et kokeapparat med såkalt lukket system for varmeoverføring. Med lukket system mener vi at nesten all varme går inn i kokekaret. Nedre del av kokekaret er en varmeveksler, som ivaretar en stor del av varmen som utvikles av brenneren. I forhold til Reactor, har denne en noe mindre brenner, som igjen medfører en noe lengre tid før vannet koker.

MSR Windboiler leveres med støtteben som monteres på gassboksen, som gjør den stabil på fast underlag. Festeanordningen mellom brenner og kjele fungerer meget bedre enn andre modeller vi har vært innom. Vi mener at Windboiler har en av de bedre løsningene blant de forskjellige modellene på markedet.

Fordelen med denne type systemer, er blant annet et redusert forbruk av gass. Vekten er heller ingen ulempe, da hele kokeapparatet veier under 500 gram. Den kan også pakkes slik at hele apparatet ikke blir større enn selve kjelen, da både brenner og gassboks kan pakkes ned i kjelen. For at brenneren skal stå stødig, medfølger det støtteben, noe som gjør den meget stødig på fast underlag.

I denne kjelen kokte vi mer enn bare vann. Det er mulig å koke forskjellig typer mat i denne, og det er egentlig bare fantasien som setter en stopper. Vi brukte en flat panne på selve brenneren, for å kunne få stekt egg og biff. Systemet er ikke egnet for dette, men ved selv å holde pannen over brenneren, ble det biff den dagen, selv om det andre utstyret lå i bilen.

Vi testet hvor lang tid det tok å koke en liter vann ute i fjellet. Temperaturen ute var noen få minusgrader, mens vanntemperaturen var noe varmere. Her så vi forskjellen på denne og Reactor. Windboiler trengte noe lengre tid før vannet nådde kokepunktet. Vi passerte faktisk 5 minutter før det ble noe fart i vannet, men med tanke på gassforbruket, mener vi at dette er helt innenfor.

Er du som oss en som elsker god kaffe på tur, vil du like den kaffepressen som du får kjøpt i tillegg. Denne fungerer godt, den er enkel å rengjøre, og den vil kunne flatpakkes når den ikke er i bruk. Prisen for kaffepressen er veiledende 279 kroner.

Vi mener dette er et supert verktøy for deg som trenger et lettvint system for å varme vann, når du er ute på tur. Størrelse og vekt gjør at dette kan ligge i sekken på de fleste turer.

 

Veil pris 1,999. –

Pluss.

  • Liten vekt
  • Enkel og praktisk
  • Bruker lite gass

 

Minus:

  • Mest egnet for å varme den medfølgende kjelen.
  • Noe høy pris.

 

 

Man kan få kjøpt både presskannekit og hengekit til Windboiler

 

Vertikal AS

3560 Hemsedal

info@vertikal.no

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments