onsdag, august 17, 2022
HomeFriluftslivTEST - BILTEMA GASSBRENNER – 2,6 KW

TEST – BILTEMA GASSBRENNER – 2,6 KW

Det finnes flere leverandører som har friluftsutstyr til en pris som ligger langt under gjennomsnittet, Biltema er en av disse.

Vi ville finne ut om denne brenneren bare er billig og ubrukelig, eller om det kunne være et verktøy for de som ikke er på de mest ekstreme turene. Vi må vel innrømme at vi var litt forutinntatt, og det uten grunn.

Biltema gassbrenner har en egenvekt på under 230 gram, og tar heller ikke store plassen når den er sammenpakket. Den har gode bein og støtter for panner og kasserolle. Dog sier det seg selv, at med den størrelsen bør man vise en viss forsiktighet, og prøve å ha et godt og stødig underlag.

Brenneren tenner du med en innebygd piezotenner. Denne fungerer greit, men plasseringen er litt nær selve blusset.

Skal du koke en liter vann, må du påregne at dette i alle fall tar 5 minutter. Steker du egg og bacon, bør du satse på en panne som fordeler varmen godt. Hvis ikke, blir det meget varmt på midten av pannen. Leverandøren sier at man kan bruke panner på størrelser opp til 30cm. Det stemmer nok, men som sagt bør det ikke være noen tynne, billige panner.

Tror gjennomsnittsnordmannen vil kunne klare seg godt med denne brenneren, spesielt hvis behovet bare er å få kokt vann. Har du kun noen få turer igjennom året, og gjerne kun sommer og høst, vil dette være et godt alternativ. Husk bare at slike brennere krever panner med god varmefordeling hvis du skal steke mat. 

 

Pluss:

          Prisen

          Vekt/størrelse

Minus:

          Brenner ujevnt i et meget sentrert område

          Bruker mye gass

 

Selges hos Biltema

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments