lørdag, juni 15, 2024
HomeFriluftslivTEST av Villmarkskaffe

TEST av Villmarkskaffe

Vi publiserer på nytt en test fra 2015, Villmarkskaffe 😉

Å få nyte sin kaffe tilberedt rundt bålet, er løsningen på mange problemer. Det er noe spesielt med denne kaffen. Den smaker nesten alltid veldig godt.

Det er mange myter og tanker rundt hvordan denne kaffen skal tilberedes, så vi har ikke tenkt å gå noe inn på dette. Derimot vil vi presentere et smart produkt, som vil kunne gjøre kaffekoking både enklere, og med mindre gris fra kaffegrut.
Firma NYT Kaffe as har kommet med det de kaller for Villmarkskaffe. Her har de ferdige porsjonsposer med 25 gram kaffe. Dette skal være tilstrekkelig til en halv liter vann. De har derimot ikke bare laget ferdige porsjoner, men de har også lagt kaffen i noe som kan minne om store teposer.
Her er det bare å finne frem kjelen, ha i ønsket vannmengde, og når vannet har nådd kokepunktet, legger du bare posen i kjelen. Den ligger der i 5 minutter, og så har du ferdig kaffe. (Leverandøren anbefaler at posen med kaffe skal legges i kjelen før man starter varming av vannet)

Her finnes ikke grut i kaffen, da alt er samlet i posen. Kaffeposen er av et nedbrytbart materiale, så den kan man grave ned i bakken.
Kaffetypen de har valgt å bruke er Arabica, som er en kaffe fra Sumatra i Indonesia. Smaken på kaffen er upåklagelig, men vår erfaring er at det kan virke som om der er noe lite kaffe i hver porsjon. Når vi har fulgt oppskriften, føler vi at kaffen blir noe tynn. Dette er selvsagt veldig individuelt, for vi er ikke alle like, og har ikke samme behov. (Kanskje hadde kaffen blitt sterk nok hvis vi hadde fulgt leverandørens anbefalinger på hvordan denne kaffen skulle tilberedes)
Prisen på kaffen kan være skremmende, hvis du velger å se hva dette koster pr kilo kaffe. Hvis du derimot ser dette som det smarte produktet det egentlig er, tror jeg ikke du vil tenke den tanken noen mange ganger.
Pris pr pakke ligger på 19 kroner, men kjøper du 12 stykker, er prisen 180 kroner.

Positivt: Enkelt og praktisk – Ingen grut i kaffen – Miljøvennlig og nedbrytbar kaffepose
Negativt: Noe dyr kilospris 

NYT Kaffe AS
Kongshaugstranda 105
6037 Eidnes
e-post: post@villmarkskaffe.no
www.villmarkskaffe.no
www.nytkaffe.no

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments