fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av MSR Reactor

TEST av MSR Reactor

Er du en person som bruker fritiden på fjell eller sjø, vet du at varmt vann er gull verdt. Noen liker å tenne bål, mens andre sverger til den gode gamle primusen. De som har prøvd en av de lukkede vannkokerne, vil gjerne ikke ha noe annet.

MSR Reactor er et slikt lukket kokesystem. Her fordeles varmen fra brenneren inne i en type varmeveksler, der veldig lite av varmen forsvinner ut i det fri. Mye av oppvarmingen skjer ved hjelp av strålevarme. Dette medfører redusert forbruk av gass, og kortere koketid. Reactor koker enkelt 1 liter vann på under 3 minutter. Dog kan avvik forekomme; da grunnet lav temperatur i omgivelsene, eller lav temperatur på vannet. Produsenten hevder at det er teknologien i brenneren og kokekaret, samt metallet i kjelen, som gir den korte oppvarmingstiden.
Brenneren har vært en fast turkamerat denne høsten, og har fungert uten noen form for problemer. Det kan se ut til at det er brukt solide materialer i alle ledd. Kjelen er konstruert slik at den under transport inneholder både brenneren og en 230 grams gassboks. Selv om gassboksen nærmet seg tom, fikk vi full effekt på brenneren helt til siste slutt.
Det finnes modeller som har integrert tenning av brenneren, men dette har ikke vært noe savn på vår modell. Vi er aldri på tur uten fyrstikker.
Denne brenneren er primært beregnet for oppvarming av den medfølgende kjelen, men vi testet også brenneren som varmekilde for stekepanne – her må man selv holde pannen i overkant av varmen og. Ønsker du en større kjele, for snøsmelting eller lignende, finnes den nå en kjele som rommer 2,5 liter. For de avanserte finnes det også et ”presskaffe-kit”, slik at man enkelt og effektivt kan bruke kjelen som kaffekjel. Brenneren krever et flatt og stabilt underlag, da den får et høyt tyngdepunkt. Dette kan løses med et snorsystem som er beregnet for denne brenneren, et ”henge-kit”.
Produsenten oppgir at en boks gass av 230 gram, kan koke i 80 minutter.
Vår konklusjon er at dette er et meget godt system, som gir deg det du trenger. Den er av god kvalitet, og har et lite forbruk av gass.

Pluss: Effektiv – med lite forbruk. Enkel konstruksjon. Lav vekt
Minus: Er ikke så godt egnet som varmekilde for vanlige kjeler.

Spesifikasjoner:
Vekt: 515 g inklusive brenner og 1,7 liters kasserolle med lokk
Brennetid (per 227 g gass): 80 min
Koketid 1 liter vann: 3 min

Priser:
1.7 liter – 2.599.-
1 liter – 2399.-

Vertikal AS
Tlf. 32 05 52 50,
www.vertikal.no

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments