fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av Bestard Explorer

TEST av Bestard Explorer

Bestard er en spansk skofabrikk som kanskje ikke er så kjent her på berget. Vi har denne gangen testet deres kraftige fjellsko, som har fått navnet Explorer BG3. Her får du den ultimate jaktskoen, som ikke bare gir deg god støtte, men også holder deg tørr igjennom de våteste dagene.

Skoen, som er sydd i lær, er forsterket med gummi på det kritiske området i overgang mellom såle og overlær. Den har et mykt innerfor i GoreTex Duratherm, som faktisk gjør at skoen ikke bare sitter godt på foten, men det gjør den også meget behagelig å gå med. Skoen kan pga sin høyde og sitt myke fór virke litt myk, men når du får den på foten, og remmene er godt strammet, sitter den uforskammet godt. Sålen er  BG3, som både er stiv nok til å gjøre skoen stabil, men også myk nok til at den sitter godt på de fleste underlag.
Vi har brukt disse skoene på sensommer, høst og vinter. De er brukt både på varme dager, og på dager der de har vært under vann hele dagen. Skoene har fått normalt vedlikehold, som tørke, puss og stell. Vi har ikke sett unormal slitasje i testperioden.
Det er vel sjelden vi har hatt sko som til de grader har gitt oss slike positive opplevelser. Fra første tur kjente vi at dette var noe helt spesielt. Ikke bare sitter de godt på foten, de gir også god støtte, og sålen sitter godt på de fleste underlag. Vi holdt oss tørre på bena uansett værforhold. Vi har gått på de fleste underlag, både med og uten tung pakning, og har fått erfart at dette er sko som gir både komfort og trygghet.
Etter mange år med testing, har man forskjellige opplevelser og holdninger til sko med membran. Her skyves all tvil til side; dette fungerer meget godt.
Skoene er høye, så er du ute etter sko for de varmeste dagene, hadde vi valgt en annen modell. For resten av året derimot, vil dette være en av våre førstevalg.

Positivt:
Sitter godt på foten
Sålen sitter godt på de fleste underlag
De holder vannet ute.

Negativt:
Intet å bemerke

Norma as
www.norma.as

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments