lørdag, juni 15, 2024
HomeJAKTTest av TENZING ryggsekker fra Norma

Test av TENZING ryggsekker fra Norma

Vi har testet to konseptsekker fra produsenten Tenzing. Sekkene produseres i USA, og distribueres i Norge av Norma. Dette er sekker for deg som ønsker noe spesielt, noe som ikke alle andre har.

De leverer en rekke modeller i forskjellige størrelser, det er bare å velge etter bruksområde og behov. Vi har testet modellene TZ 4000 og TZ 2220. Det vises at dette er sekker som primært er tiltenkt jegere, men dette vil også være sekker som kan utnyttes av andre friluftsmennesker.
Begge modellene har et bæresystem som lett lar seg justere, og har en konstruksjon som gjør sekkene veldig behagelig å bære. Ryggplatene er perforert og har luftekanaler, slik at det på varme dager ikke skal bli for varmt. Dette fungerte meget godt, selv på de varmeste dagene. Den største av sekkene har også en innvendig ramme av aluminium, noe som gjør den veldig stiv men også stabil. De har begge et godt polstret hoftebelte, som har små lommer for utstyr som kan være kjekt å ha tilgjengelig uten å måtte ta av sekken. Sekkene har en vekt på henholdsvis 3,4 og 1,8 kilo. Dette er noe høyere vekt enn andre sekker i samme størrelse.
Med disse sekkene får du et rikt antall rom og lommer. Flere av rommene er utvidbare. Slik er det også med hovedrommet på TZ 4000. Dette rommet er normalt på 42 liter, men bare med å åpne en glidelås, økes volumet til 65 liter. TZ 2220 er en litt mindre sekk på 36 liter, men den har på samme måte som sin storebror, en rekke smarte lommer og løsninger. Som nevnt får du her lommer både utvendig og innvendig, og i alle størrelser. Så er du jeger med masse småting i sekken, finner du her alltid et sted hvor dette kan ligge trygt, og ikke minst ligge rolig. Begge sekkene har en lomme som er klargjort for drikkesystem.
Dette er gode sekker for dagsturer. Har du lite i sekken, kan de begge komprimeres og strammes slik at den sitter godt på kroppen. Ofte er dette et problem med sekker uten innhold, at de henger og slenger rundt på ryggen.
Begge har muligheten for å feste våpen bak på sekken. Dette fungerer greit, men du får en baktung sekk, og et våpen som ligger ubeskyttet. Blir det regn, ligger det et regntrekk i en lomme.
Det er ingen tvil om at sekkene fra Tenzing faktisk er av veldig god kvalitet. Vi har ikke sett tegn til slitasje eller hatt andre problemer i testperioden på 10 måneder. For den som vil ha noe spesielt, og som er ute etter smarte og praktiske løsninger, vil dette være et godt valg.

Pluss:
God kvalitet
Smarte og gjennomtenkte løsninger
Godt bæresystem

Minus:
Våpenfeste som gir baktung sekk.
Klips kan være utfordrende med votter.
Vekt

Norma as
www.norma.as

#ryggsekk  #jaktsekk #sekk #tur #konsept #norma

https://www.youtube.com/watch?v=ObKXtS9vFnM

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments