lørdag, juni 15, 2024
HomeFriluftslivTEST av Outdoor Research Alti Gloves

TEST av Outdoor Research Alti Gloves

Trenger du hansker for kaldt vær, får du her en kraftig sak som holder hva den lover i forhold til å holde varmen.
Dette er en grov hanske til bruk der du ikke trenger et «fint» grep.

Eksempel på passende bruksområder er skikjøring, scooterkjøring og ski- og fotturer i kaldt vær. Etter vår mening blir dette først og fremst en hanske for ski- og brettkjøring og scooter/ATV-kjøring.
Den er laget for å tåle ekstreme forhold høyt til fjells og turer i arktiske strøk.
Hansken trenger en innkjøringsfase da den er meget stiv i starten. Dette merkes ikke så godt hvis du kun benytter ytterhansken, men med innerhansken i er hansken svært lite bevegelig før du får «gått den inn». Til å begynne med vil de fleste oppleve problemer med å få på seg hansken da innerhansken knøvler seg ute i fingrene på ytterhansken. Dette løses enkelt med dra ut innerhansken og ta på den først og så tre ytterhansken utenpå.
Hansken er ustyrt med snor til feste rundt håndleddet, slik at de blir hengene om du tar av hanskene (denne snoren kan tas av hansken.)
Hansken mykner opp etter hvert og blir enklere å ta av og på. Da utvides også bruksområdet i forhold til gripeevnen. I grepssonen er det lagt inn en skinnflate (Pittard lær) som hindrer at ting sklir ut av hånden. 
Hansken består av to deler: Ytterhanske og innerhanske. Sammen blir dette en meget varm hanske som beskytter mot kulda. Den skal holde varmen i temperaturer ned mot 20 minusgrader. Både ytter- og innerhansken har godt for innvendig slik at de kan brukes hver for seg. Lengden på hansken er veldig bra, den går utenpå jakken og stramminger bidrar til å holde snø og kulde ute.
Hansken er vann- og vindtett og har gode løsninger med stramminger for å hindre at snø kommer inn i hansken.  Ytterhanske har Gore-Tex (ripstop) vanntett pustende membran holder deg tørr i dårlig vær og bidrar til at fukt slipper ut. Den er lett isolert på innsiden meed med primaloft fleece isolasjon (170 g). Innervotten i ripstop er foret med primaloft fleece (340 g). Borrelås fester innerhanske til ytterhanske.
I tillegg til at hansken er svært varm i seg selv, er det også en liten lomme for å legge inn varmeelement i innerhansken.
Innerhansken, som er foret med fleece, er også et fint supplement til bruk i teltet eller ute på påsketuren. Vi var skeptiske til bruksområdene i starten da hansken var stiv og lite medgjørlig. I løpet av ti dagers bruk ble den mykere og vi likte den bedre og bedre i løpet av de tre månedene vi har testet hansken.

Pluss: Gode løsninger på hemper gjør at du kan stramme reimene uten å ta av deg hanskene. Solide materialer. Tre hansker i en: Begge samtidig og ytterhanske og innerhanske kan brukes hver for seg
Minus: Veldig stive og lite bevegelighet i starten/trenger å «gås inn»

Vekt: 316 gram (str L)
Pris: 1399,-

Leverandør:
Vertikal AS
3560 Hemsedal
info@vertikal.no
Tlf: 32 05 52 50

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments