søndag, mai 26, 2024
HomeFriluftslivTEST av Neverlost AddOn Scout Riflesekk

TEST av Neverlost AddOn Scout Riflesekk

Det finnes en rekke våpensekker på markedet. Du får de i flere  prisklasser og størrelser. Vi har testet en litt mindre riflesekk fra Neverlost.

Sekken har blitt brukt i 20 dager, på både bukkejakt og elgjakt.

Denne sekken er ikke av de største, med sitt volum på kun 28 liter. Dog har den en del praktiske lommer og festeanordninger, som gjør at du faktisk får med deg overraskende mye.

Vi hadde ingen problemer med å få med oss drikkeflasker, termos, varme klær og en fjellduk i tillegg til våpenet. Det skal da sies at fjellduken da var festet på utsiden av sekken.

Sekken er produsert i Polyester, og er til en viss grad vanntett. Kvaliteten på materialene som er brukt i sekken, virker på oss som meget slitesterkt. Etter en høst i skogen, kan vi ikke se noe tegn til slitasje på sekken.

Plasseringen av våpenet i sekken er helt greit. Posen føles litt trang, så våpenet ligger trygt og stabilt. Rifler med kikkert sitter såpass godt, at du må av med sekken for å få løs våpenet. Det fine med våpenposen, er at den kan rulles inn når den ikke er i bruk. Dette gjør at sekken også kan brukes de dagene du ikke medbringer våpen på turen. Et lite minus med våpenposen, er at den ikke har noen inspeksjonsluke i bunn, noe som medfører at rask som kvister og løv må ut samme veg som de kom inn. Det skal sies at dette ikke har vært noe problem.

Les andre tester hos på testteam.no

Sekken er som nevnt bare 28 liter, og vil alltid være for liten. Slik er det med alle dagstursekker, du vil alltid ønske mer plass. Hovedrommet er dypt og smalt, og krever at du er smart når du pakker. Som en del av hovedrommet, er det en lomme for drikkesystem, noe som var utrolig praktisk. Da ligger drikkesystemet for seg selv, godt festet til sekken.

Topplokket har en romslig utvendig lomme. Dette er en praktisk lomme for ting du vil ha lett tilgjengelig. I tillegg har den også utvendige lommer. Disse er godt egnet til drikkeflasker eller mindre termoser. Det er også et utvendig strammebånd, som i tillegg til å komprimere sekken, også vil gjøre det mulig å feste større ting som fjellduker eller skytestaver.

Sekken har fått navnet «AddOn». Årsaken til dette navnet er vel at de bak på sekken har plassert en rekke mollefester, som gir mange muligheter for å feste på det du trenger av ekstrautstyr. Det er også mollefester på magebeltet. Neverlost har en rekke ekstrautstyr i sitt sortiment, som patronveske, 1.hjelpveske, kniv, mobilfutteral etc. I tillegg finnes det mye annet i markedet som bruker Molle som innfesting. Her er det kun fantasien som stopper deg.

Bæresystemet på denne er virkelig bra. Skulderstroppene er brede, og ryggen er polstret for skikkelig god bærekomfort. Under testperioden har den blitt brukt med en vekt på 10-15 kilo, og det uten problemer. På testsekken var det en svakhet i innfesting av brystremmen, slik at denne gled ut av sine fester. Dette skapte noen utfordringer.

Sekken er liten og kompakt, med de fordeler og ulemper dette gir deg som jeger. Kvaliteten er upåklagelig, som alt annet som kommer fra Neverlost. Vi håper vi at utfordringen med brystremmen kun er et problem på vår sekk. Dette er i alle fall en sekk som sitter godt på ryggen, på grunn av meget godt bæresystem.

I videoen kan du se leverandøren presentere denne sekken:

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments