søndag, mai 26, 2024
HomeFriluftslivTest av slaktesett fra Øyo

Test av slaktesett fra Øyo

Vi vet etter mange år med slakt av storvilt, at gode kniver gjør jobben enklere. I dag finnes det kniver og knivsett i alle prisklasser, det er bare behovet og dine egne krav som styrer hva du skal kjøpe.

Vi har de siste årene brukt flere typer slaktesett, gjerne billige og enkle. De har vel alle fungert for oss, da vi ikke skyter de helt store mengdene med elg og hjort.

Denne høsten har vi brukt et slaktesett fra Øyo. Dette settet ligger noe over de billigste i pris, men er heller ikke av de dyreste.

Vårt bruk er som nevnt flåing og nedskjæring av kjøtt fra elg og hjort. Det skal vel også sies at ingen av oss har vært innom noe slakteri, og er superbrukere på denne type verktøy. Dog liker vi at verktøyet fungerer til vårt bruk, og holder seg skarpt igjennom hele jobben.

Settet består av flåkniv, spiss kjøttkniv, buet kjøttkniv og bukåpner. Flåkniven har en form og balanse som gjør den god å bruke. Kjøttkniven gir deg tilgang på de vanskelige stedene, og bukåpneren har vi brukt til mye mer enn bare å åpne buken. Du finner raskt ut at disse knivene har alle sine bruksområder, og du blir etter hvert helt avhengig av den enkelte kniv.

Vi skulle vel sett at settet ble levert med et skjerpestål, da hadde det vært komplett. Vår erfaring er at et skjerpestål vedlikeholder eggen på en måte som gjør at tiden mellom du trenger å sette opp kniven blir lengre. Denne høsten har våre kniver kun blitt skjerpet med stålet, ikke noe annet.

Knivene har skaft i et tokomponent materiale. Dette gir et godt grep under bruk, og dette selv om du skulle være våt på hendene. Knivene ligger godt i hånden, du føler deg trygg på at de ikke glipper med de konsekvenser det medfører.

Mappen er av cordura, der knivene ligger i små beholdere av plast. Dette gjør at de ligger trygt både for seg selv og for deg som bruker. Vesken la vi rett i oppvaskmaskinen sammen med knivene, slik at vi alltid hadde kniver som var frie for bakterier.

Det har blitt flådd og partert en god del storvilt igjennom høsten, og slaktesettet fra Øyo har holdt mål. Vi mener at du her får de knivene du har behov for til å gjøre jobben.

Veil: 799.-

Du kan lese mer om knivene hos produsenten.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments