fredag, august 12, 2022
HomeJAKTTEST av Bergans Hogna

TEST av Bergans Hogna

Lett jaktdress av høy kvalitet med de fleste detaljer en jeger eller et friluftsmenneske trenger.

Den nye jakt- og fritidsdressen fra Bergans er en behagelig dress som er lett, men samtidig robust. Den står imot det meste av vind og mye nedbør.

Dressen har 2-lags Bergans Element® Active (vanntett, vindtett og fukttransporterende stoff med vannsøyle på min. 6.000 mm og 6.000 g/m2/24h pusteevne.).
Jakken har ytterstoff i fleksibel, børstet og lydløs mikrofleece.
Jegerne vi har snakket med liker dette kamuflasjemønsteret svært godt. Jaktklærne er lette og har praktiske detaljer. Lommene i jakken sitter såpass høyt at de går klar av hoftebelte for ryggsekk. De har god plass og bidrar til god lufting og fukttransport når de er åpne (meshfor). Det samme gjør brystlommen som har åpning mot høyre. Lommen for jaktradio har antenneutgang og utgang for øreplugg, samt innvendig elastisk hempe for ledning og antennehempe på skulder.
Under ermene er det lange toveis glidelåser for ventilasjon som fungerer godt.
Hetten er svært lett å tilpasse og sitter godt på hodet og skjermer meget godt i ruskete vær. Hetta er avtagbar og har bøyle i front for tilpasning.
Jakken har borrelås nederst på ermene ved håndleddet, og formsydde albuer som gjør at jakken er svært behagelig på kroppen. Vannlås på alle glidelås i lommer og de for ventilasjon. Jakken fås også med oransje farger, slik at du er mer synlig for andre jegere.

Selv om denne dressen tåler en god del vann, trenger vann igjennom med mye regn over tid. Da er fordelen at den tørker veldig kjapt. Det er også en fordel ved strabasiøse turer i skog og fjell. Da er det vanskelig å komme seg tørr igjennom turen på grunn av svette, uansett om denne jaktdressen er en av de beste vi har prøvd i forhold til lufting.

Buksa har stramming med spenne ved anklene, praktiske lommer på sidene og store lommer øverst. Forlenget rygg som både gjør buksen mer behagelig å ha på og som gir ekst ra isolasjon nederst i ryggen. Den har beltehemper og innvendige bukseselehemper. Formsydd kneparti og forsterkning nederst på bukseben. En dress for de aktive jegerne eller friluftsmenneskene.

Pluss: Kamuflasjen – Tørker fort – Praktiske løsninger

Minus: Ingen spesielle

www.bergans.no

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments