onsdag, august 17, 2022
HomeFriluftslivTEST av Bushnell Trophy XLT

TEST av Bushnell Trophy XLT

Vi har vært på utkikk etter kikkerter som ikke er i den høyeste prisklassen. Denne serien fra Bushnell har håndkikkerter i de fleste størrelser og bruksområder.

Dette er takkantkikkerter, som både er kompakte og ergonomiske. Kikkertene er fylt med gass, som gjør de 100% fri for dugg og fukt.

Teamet har testet flere modeller i denne serien, og den minste vi testet er XLT 10×28. Du får her en kikkert som veier 340 gram. De fysiske målene når kikkerten er sammenpakket, er 11 x 9 x 7cm.  Den er ikke større enn at den går i brystlommen på de fleste av friluftsjakkene som er på markedet i dag. Denne kikkerten har vi brukt på jakt etter både rype og villrein. Vi har prøvd flere i samme klassen, og mener derfor at dette er et meget godt alternativ. Har også hørt fra andre jegere at kikkerter på denne størrelsen blir for smått. De samme har blitt imponert over vekt, størrelse og ikke minst hvordan denne er i bruk. Hvorfor dra rundt på 8×42, når 10×28 gjør samme nytten. Man må bare kjenne til begrensningen til denne kikkerten, for når skumringen kommer, blir det for mørkt.

Vi har også sett på en kikkert for de som vi ha det lille ekstra, både i forstørrelse og i lysåpning. Med 12×50 kan du se på lengre avstand, og ikke minst bruke den når mørket kommer snikende. En skulle tro at kikkerten da ble betraktelig mye større, men med 793 gram, og veldig kompakt, føles dette veldig bra. Den blir noe mørkere enn sine venner i de høyeste prisklassene, men her får du en skumringskikkert som alle kan kjøpe.

Begge disse kikkertene har god kontrast, men den med størst åpning er selvsagt den beste. Når det gjelder randskarphet, overrasker begge modellene. Den største har dog en bedre randskarphet enn den lille. Den lille sliter når solen blir veldig sterk i front.

Kikkertene i denne serien har et gummiert ”ytterstoff”. Dette gjør de meget robuste, og gjør at de sitter godt i hendene. De har et veldig stort og tilgjengelig justeringshjul. Dette store hjulet gjør det enkelt å fokusere kikkerten, selv med tykke votter eller hansker. Ulempen med slike store justeringshjul, er at kikkerten enklere kan komme ut av fokus innimellom bruk. Justering av øyekoppene glir også godt, og de blir stående i justert posisjon. Selv om temperaturen hadde passert de 25 blå, fungerte justeringshjulene helt uten problemer. Kikkertene er fylt med nitrogen, og skal være vanntett. Vi har i løpet av vår testperiode på 8 mnd, ikke oppdaget fukt eller dugg på innsiden av kikkerten. Kikkertene finnes i fargen grønn, og med kamuflasje. De leveres med en veske i Cordura.

Disse kikkertene fra Bushnell leverte det vi hadde forventet. De ble raskt faste turpartnere, om det var på jakt eller på en vanlig fottur i fjellet. De er robuste, og vi kan ikke se noen form for slitasje etter alle våre turer. Når vi skal bedømme optikken, er det klart at vi ikke kan måle disse opp mot de dyreste merkene på markedet.  Vi mener likevel at dette er meget gode alternativer i sin prisklasse. Skal du kjøpe kikkert, kan det være en god idé å ta en titt på Busnell Trophy XLT.

 

Pluss:

  • Små og kompakte
  • Enkel i bruk
  • God kvalitet
  • 30 års garanti.

 

Minus:

  • Dårligere optikk enn på dyrere kikkerter.

 

 

Synsfelt: 100 meter/1000 meter

Justerbare øyekopper: Ja

Garanti: 30 år mot fabrikasjonsfeil.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments