onsdag, august 17, 2022
HomeFriluftslivTest av Mammut Kompakt Down Winter

Test av Mammut Kompakt Down Winter

Mammut reklamerer med en flott enroms med fantastisk utsikt i naturskjønne omgivelser. Vi ville finne ut om den virkelig levde opp til reklamen. Dette er Mammuts bestselger gjennom 25 år, som endelig kommer som dunpose.

Denne versjonen kommer i 3 utgaver. Kompakt Down Winter, Kompakt Down 3-season og Kompakt Down Spring. Disse posene har en høy prisklasse, og ligger mellom 3.500 og 5.000 kroner.
Fordelen med å få en pose i dun er vekt og volum, men den har sine begrensninger. Mange har fått ødelagt fjellturen med kollaps av det isolerende materialet. Dun takler ikke fukt over lengre tid, og heller ikke regn. Å bruke en dunpose inni en fjellduk, trenger ikke være noen suksessoppskrift. Er man derimot klar over dette, kan slike poser virkelig gi deg fine opplevelser i fjellet. De gir økt komfort og ikke minst gode, varme netter.
Vi har i vinter og vår testet Kompakt Down Winter. Dette er den tyngste, men også den varmeste posen i denne serien.  1270 gram er vel derimot ikke det som ødelegger fjellturen. Her får du en lett og behagelig sovepose, som vi mener faktisk kan brukes gjennom hele året. Vi har brukt den igjennom hele vinteren, og den holdt oss varm. Dog følte vi at den ble noe tynn på de kaldeste dagene, da hadde vi under -20 grader i teltet, men det var absolutt ingen krise.
Posen er fylt med gåsedun, fordelt i kammer, slik at du får en jevn fordeling, og dermed sikker isolasjon over hele posen. Den er forsterket med mer dun i fotenden, noe som øker varmen, og den gode opplevelsen. Selve posen har et stoff i nylon.
Posen har en romslig fasong, og den har en meget god hette med stramming, og innvendig lukking av kragen. Den har toveis glidelås, med en isolert klaff på innsiden, for å øke komforten. Du finner en innvendig lomme for småting, som telefon eller hodelykt.
Posen har fått 40 bruksdøgn. Vi har i testperioden ikke sett lekkasjer av dun eller annen unormal slitasje.
Den leveres med to poser, en pose for lagring, og en kompresjonspose.
Denne soveposen er så god i bruk, at du faktisk bare lengter etter å krype ned i den. Mammut har her kommet med en pose som dekker de fleste av våre behov, med mindre du er en av de som løper rundt i arktiske strøk.
Denne soveposen kan vi bruke nesten året rundt. Den vil kanskje blir noe varm midt på sommeren, men til dette bruket finnes enklere og mye billigere soveposer. Men skal du ha deg en lett, komfortabel og varm dunpose, er denne serien et meget godt alternativ.

Pluss:
Liten og lett
God liggekomfort

Minus:
Høy prisklasse
Kan virke noe tynn på de kaldeste dagene.

Mammut Ajungilak AS,
www.mammut.com

Previous articleTEST av Garmin VIRB
Next articleTEST av Keb Loft Jacket
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments