lørdag, juni 15, 2024
HomeFriluftslivTEST av Garmin VIRB

TEST av Garmin VIRB

Actionkamera er små videokamera, som gjerne takler både vann og tøff behandling. Kvaliteten på disse kameraene er faktisk blitt meget bra ila de siste årene. Det finnes en rekke modeller på markedet, i de fleste prisklasser, så her kan man bare velge og vrake.

Nå har også Garmin kommet med et slikt actionkamera. Garmin Virb Elite er et friskt pust i et marked med mange forskjellige leverandører. Du får et kamera i en robust kasse. Denne er kanskje noe større enn hos mange av konkurrentene. Huset er ikke vanntett, men takler å være under vann i en kort tid hvis man skulle være uheldig. Det skal ligge innenfor kravene til IPX7. Med dykkeretui kan man ta med kameraet ned til 50 meter under vann. Det vi likte best, og som vi kanskje kan takke størrelsen på kameraet for, er knappen for start og stopp av film. Det er en stor glidebryter, som enkelt går an å bruke selv med de tykkeste hanskene.
Velger du modellen Virb Elite, får du ikke bare et kamera, men du får også en innebygd GPS på kjøpet. Du kan også få informasjon om akselerasjon, puls og hastighet. Når du bruker GPS, kan kameraet innstilles slik at det kun gjør opptak når du er i bevegelse. Det har også noe så fiffig som skimodus – da filmer det når det går nedover, men stopper opptak i heisen.
Kvaliteten på film og bilder holder høyt nivå. Du kan filme i True-HD med 30 bilder i sekundet. Går du ned i oppløsning, får du enda flere bilder i sekundet. Vi har brukt kamera fra konkurrerende merker, og vi mener kvaliteten Virb leverer på bildene, er noe av det beste vi har sett.
Kameraet har en integrert 1,3 tommers skjerm. Her kan du gjøre innstillinger, men også se igjennom det du har filmet.
Lyden er ikke den beste. Det blir ofte mye støy når man bruker den innebygde mikrofonen, men det går an å koble til en ekstern mikrofon.
Dette kameraet veier 177 gr, og er noe topptungt. Monteres kameraet på hodet ved hjelp av en headstrap, blir det veldig mye bevegelse når man går eller kjører. Når det ble fastmontert i sykkelstyre eller på snøscooter, ble bildet mer behagelig.
På produsentens nettsider finner du programvare for å få oppgradert programvaren på kameraet. I det samme programmet finner du også et enkelt redigeringsprogram. Ved å bruke dette til å redigere dine filmer, kan du legge inn både posisjon, hastighet og et kart som viser hvor du var akkurat i det øyeblikket du ser på filmen.
Du kan laste ned en app til din smarttelefon. Her kan du gjøre de samme innstillingene som du kan gjøre på kameraet, bare mye enklere.  Vi savner imidlertid å kunne slå kamera av og på via telefonen.
Det som kanskje skiller dette kameraet best fra konkurrentene, er batterilevetiden. Her kan du filme i True-HD i 3 timer.
Du kan kjøpe festebraketter for det meste, samt at det også leveres en del spesialfester for styre, hjelm osv. Skal du under vann, kan det kjøpes undervannshus til kameraet.

Pluss: Meget god kvalitet på film og bilder. Enkel konfigurasjon, også på smarttelefon. Robust
Minus: Dårlig lyd

https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/friluft/action-kamera/virb-elite/prod119594.html

Garmin Norge AS
Dillingtoppen 15
1570 Dilling

WWW.GARMIN.NO

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments