søndag, april 14, 2024
HomeFriluftslivTEST av ICEBUG Oribi3 RB9X

TEST av ICEBUG Oribi3 RB9X

Produsenten skriver at «Oribi er navnet på en elegant og langbent afrikansk antilope som er rask og sikker til fots.»

I utgangspunktet er dette en løpesko, som med sin 7mm drop og en såle med et fantastisk grep på de fleste underlag, vil være et meget godt alternativ for den som løper i skog og mark. Skoen er også et godt valg for den som trenger sko til vanlig bruk.

Vi har i sommer hatt gleden av å bruke denne skoen både i det daglige, til små turer etter stien og til lengre turer i høgfjellet. Altså ikke lange løpeturer, men rolige turer i alle typer terreng.

Normalt ville vi ha valgt et par fjellsko for mange av disse turene, men hvorfor ikke bruke et par skikkelige løpesko, med de kvaliteter disse skoene har.

Oribi er en sko med lav vekt, men har allikevel et design som gjør den både praktisk og komfortabel. Lissene er tynne, men de sitter godt. Tungen er en pløse som dekker hele risten. Den er sydd i polyestermesh, som er noe av årsaken til den lave vekten. Denne skoen sitter som støpt på foten, og den lave vekten gjør at man til tider ikke kjenner at man har sko på seg.

Sålen på denne skoen er spesiell. Den er av gummi og har et grovt mønster, noe som gjør at den sitter meget godt på fuktig og glatt underlag. Mønsteret har en form som gjør at all løs masse blir drenert bort fra sålen, og blir ikke liggende fast inne i mønsteret. Å gå på stein eller grus med denne skoen, er som en lek. Når man kan bruke disse skoene på en 8 timer lang marsj, som starter i myrlandet og ender på høyfjellet, vet man at dette ikke bare er sko for de som løper. Skoen har også såkalt «Rock shield», som skal hindre at stein å trenge inn i skoen.

Nevnte at den er sydd i polyestermesh, noe som gjør at den ikke er spesielt vanntett. Så løper du i myr, eller i annet vått terreng, er det stor fare for at du blir våt. Vår erfaring er at skoen ikke mistet sine egenskaper selv om de ble våte. De satt fortsatt godt på foten, så den våte skoen satte ingen demper på resten av turen.  Men ryktene sier at en versjon med GoreTex er under produksjon. Da blir dette en fantastisk turkamerat, dog sikkert med noe høyere vekt.

Icebug har mange modeller å velge i, både for sommer og vinter. Testmodellen er bare en av mange, så her finnes det sko for de fleste bruk. Det er ikke tvil om at denne produsenten leverer sko av meget god kvalitet, da vi ikke har sett tegn til unormal slitasje i testperioden. Det som vi mener gjør sko fra Icebug spesiell, er sålene. De har såler for alle årstider. Vi har jo tidligere testet en joggesko for vinter. Den kan du lese her: Test av Icebug dts2

Skoen finnes både for dame og herre.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments