søndag, april 14, 2024
HomeFriluftslivTEST av Aclima LightWool

TEST av Aclima LightWool

Vi har opp igjennom årene testet en rekke produkter fra Aclima, og det er sjelden vi har hatt de store negative opplevelsene.

Noen produkter har faktisk vært med oss igjennom nesten 10 år. Når vi snakker om produkter som henger med så lenge, og under så mye bruk, er det selvsagt de syntetiske produktene som har denne holdbarheten. Litt bekymret ble vi selvsagt når vi hørte at de syntetiske produktene forsvinner, for vi vet jo hva de plaggene har gitt oss, både av komfort og kvalitet, de siste årene. Klærne ble vasket flere hundre ganger, men etter hver vask hadde de samme passform, og de kjentes nesten ut som nye.

I dag fases det meste av syntetiske produkter bort fra markedet. Forurensing fra microplast har hatt stort fokus i media de siste årene, så da er det vel rett og rimelig at også produsentene er med på denne felles innsatsen mot et renere miljø. Aclima har i alle fall tatt sitt ansvar. De har sluttet å produsere klær som forurenser miljøet, så nå er det Merinoull som teller.

De siste månedene har vi vært så heldige og fått testet flere forskjellige plagg av serien Aclima LightWool. Dette er plagg laget av Merinoull, med ullfiber på 17,5 mikron og en vekt på 140gr/m2. Vi har brukt boksere, t-skjorter med både rund og høy hals, og ikke minst longser. Dette har vært plagg for de fleste anledninger, og for alle typer turer.

Lightwool er et produkt som faktisk er meget spennende. Alle plaggene sitter som limt på kroppen. Ja, de er så myke at du nesten føler deg litt forført når den supertynne, og myke ulla smelter på kroppen. Sømmene er så fine at de ikke kjennes. Det er flere detaljer på disse produktene som vi mener er meget positive, blant annet lengden på armer og bein, og ikke minste lengden på ryggen. De dekker faktisk ryggen godt, og går langt nedover midjen, noe som vil gi deg ekstra komfort om du skal ha skjorten ned i buksen, eller om du velger å ha den utenpå. Buksene har de samme kvalitetene, med lange ben med god passform, som holdes oppe ved en behagelig strikk rundt midjen.

Vi brukte plaggene i vanlig sommertemperatur, og ofte på dager med høy temperatur. Kanskje ikke de dagene du trenger ull på kroppen vil noen si, men med disse plaggene funker det faktisk meget godt. Du vil bli varm, og du vil kanskje svette, men plaggene har en god fordamping, og selv om du blir fuktig holder du deg varm. Prøv dette med en trøye i bomull, og du vil kjenne forskjellen.

Utfordringen med slike supertynne ullplagg, har etter vår erfaring vært kvaliteten. Man får ofte rask slitasje der det gnager mest, gjerne på skuldre og på rygg, spesielt der ryggsekken får mest kontakt. Testplaggene har blitt vaske veldig ofte, og brukt på turer både med og uten sekk. Vi har ikke under testperioden sett noen tegn til slitasje. Det fine er at disse plaggene kan være med på en vanlig vask på 40 grader, tørkes gjør de best når de henger i et varmt rom.

Bruksområdet på LightWool er stort. Vi mener at dette er plagg som du kan bruke hele året. På sommeren kan dette være ytterplagget, da enten på fjelltur eller i det daglige. Ja plaggene er såpass pene, at det er ikke noe problem å ta på disse plaggene sammen med en dongeribukse på en tur på kafe, spesielt denne høsten, hvor det faktisk er «in» å bruke fjellsko på byturen. I de kaldere periodene på året, vil disse plaggene være gode plagg å ha innerst på kroppen. Flere lag med ull har aldri vært feil på de kaldeste dagene. Det å kunne ta på seg en slik supertynn ull på kvelden, i teltet eller rundt bålet, selv om det faktisk er ganske så varmt, det kaller vi bare livskvalitet.

Er du en av de som løper mye, enten trening eller enkle turer, holder disse plaggene deg varm, selv om de blir fuktige.

Vi mener disse produktene har egenskaper som gjør de perfekte for nesten alle typer bruk, sommer som vinter, så disse kan vi virkelig anbefale.

Materialer: 140G Soft Merino Wool. 100% Merinoull

Vask: Vrenges og maskinvaskes ved 40 grader med flytende ullvaskemiddel som Aclima WoolShampoo. Plaggene hengetørkes

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments