fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av Helsport LY Vindsekk

TEST av Helsport LY Vindsekk

Om du er på en av dine vanlige dagsturer, eller er på en lengre fjelltur, kan det være smart å ta med seg en type utstyr som ikke bare skaper bedre komfort, men også har en livreddende funksjon når det uforutsette hender.

Helsport, som er en stor leverandør av fjelltelt, har her brukt det samme lette stoffet som i sine telt. Dette er en «fjellduk» som enkelt gjør at 2 personer holder seg tørr og varm, hvis uhellet skulle være ute.

Sekken er produsert i fargene gul og rød, noe som er fornuftig den dagen noen er ute og leter etter deg. I tillegg er det festet refleks på duken, som gjør at du også vises godt i mørket. Sekken består ikke bare av farget duk, men den har også vinduer. På denne måten kan du ha duken helt lukket, men fortsatt se hva som skjer på utsiden. For at den ikke skal blåse bort, har den en sikkerhetssnor, som du enten kan feste på deg selv eller i et tre. For at det ikke skal bli for tett og for mye kondens, har den også ventiler, som i andre telt.

En ting er å ha vindsekken den dagen man får problemer i fjellet, men den er også kjekk å ha til vanlig bruk. Den gir deg ekstra komfort under pauser og beskytter deg mot vær og vind. Er du ute med barna, kan dette være det som gjør at de vil fortsette å være med på tur. Du trenger nødvendigvis ikke bare bruke sekken som en bivuakk. Like kjekt er det med en superlett vindskjerm på påsketuren. Er du ute på ski, eller padler kano i medvind, kan denne sekken enkelt brukes som seil. Dette har vi testet med stor suksess.

LY er liten og lett, og med sine 460 gram merker du den knapt i sekken.

Størrelse: 65x175x120cm

Ytterduk: Helsport superlight 3000

Pris: 1645.- 

#fjellduk #seil #tur #ski #jakt #nød #fjell  #vind #kulde 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments