fredag, august 12, 2022
HomeJAKTTEST av Härkila Moose Hunter jakke

TEST av Härkila Moose Hunter jakke

Her får du en gjennomført jaktjakke, som dekker de fleste forhold. Den har en høy pris, men jakter du mye, og under krevende forhold, bør du lese litt om dette plagget.

Sammen med Moose Hunter-bukse, har vi testet jakken fra samme serie.

Dette er en jakke med membran fra GoreTex, som skal være 100% vind og vanntett.

Ikke bare er jakken lydløs, men den har også den riktige kamuflasjen. De har brukt MossyOak®Break-Up Country®-kamuflasje, som er en fin digital kamuflasje, som hjelper deg til å forsvinne i skogen. De har også valgt å legge inn noen detaljer med MossyOak® OrangeBlaze. Den har en fin oransje farge, som gjør at andre jegere vil se deg meget godt. Det er ingen tvil om at denne oransje fargen burde vært på alle typer jaktklær. Da hadde det kanskje blitt mindre skyteuhell rundt omkring.

Dette er et plagg som holder det meste av dårlig vær ute. Jakken holder regnet ute meget godt, men kan bli litt fuktig av egen svette. Dette er et tilbakevendende problem med slike vanntette plagg, men det kan løses med gode åpninger for utlufting. På denne jakken har du mulighet for utlufting, men vi mener den kunne ha vært noe større. Det må sies at dette kun var et problem på de varmeste dagene, dager da vi burde brukt plagg som var mer egnet for forholdene. Vi mener likevel det er riktig å teste slike plagg også på varme og gode jaktdager.

Jakken har fine løsninger. Hetten ligger sammenrullet, klar til bruk. Bruker du radio når du jakter, finner man lommer på hver side av brystet. Vi mener at åpningen på disse lommene kunne vært litt større. Har du en stor radio, blir det litt mer jobb med å ta radioen ut og inn. Et stort pluss er gummiering av antenneåpningen.

Vi har vel logget over 40 bruksdøgn på dette plagget. Vi kan ikke se unormal slitasje fra denne perioden.

En meget fin detalj er regulering av mansjettene. Her trenger du kun en hånd for å åpne og stramme, noe vi mener er et must.

Alle glidelåser er vannavisende. Hovedåpningen har en glidelås som går begge veier, noe som gjør det enklere å få tak i ting, som i plagg nærmere kroppen.

Som nevnt tidligere har jakken også lufting under armene. Det hadde ikke vært noe ulempe med litt mer luft på de varmeste dagene.

Jakken har en fasong som gjør det enkelt å forsterke med andre plagg, som f.eks. dunvesten fra samme serie. Det er alltid kjekt på de kaldeste dagene å kunne ha noe gode varme klær under jakken.

Härkila Moose Hunter jakke er et plagg som dekker de fleste forhold. Vi tror den har en kvalitet som gir hyggelige opplevelser i mange år.

Pluss:

Meget god passform

Holder vær og vind ute

Smarte løsninger

Minus:

Små luftemuligheter

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments