fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av Härkila Moose Hunter Bukse

TEST av Härkila Moose Hunter Bukse

Nok en gang har vi brukt jaktklær fra Härkila. Denne gangen er det en bukse fra serien Moose Hunter.

I denne serien finnes forskjellige typer klær, både med og uten membran, samt sko. 

Buksen finnes i flere størrelser, og med varierende lengde på bena. Vi valgte denne gangen den korte utgaven, som passet godt sammen med våre høye fjellsko fra samme leverandør.

Buksen sitter godt på kroppen, og som leverandøren sier, er den så å si 100% vanntett. Den har ett ytterstoff som også gjør den mer eller mindre lydløs, noe som passer bra for den som liker å vandre stille gjennom skogen. Vår tidligere erfaring med slike lydløse klær, er at de lett kan bli våte, men denne buksen mener vi holder hva den lover.

For å hindre at du blir våt av egen svette, er det mulighet for å åpne med glidelås på baksiden av lårene. En fin løsning, men for jakt på tidlighøsten, burde man hatt litt mer lengde på åpningen.

Alle glidelåser er vannavisende, noe som kommer godt med på de våteste dagene. Lommer har man også rikelig med. Både i front og øverst på lårene har du gode lommer.

Nederst på bena er det strammemuligheter for å feste buksen godt rundt skoene. Dette området er forsterket med Cordura. Denne løsningen fungerte godt, helt til vi en dag ikke var oppmerksom på at de begge var åpne. Går du med disse hempene åpne, da forsvinner de.

Buksen har en stropp for stramming nede på leggen, slik at den ikke glir ned og strammer unødig rundt knærne.

Ytterstoffet har et kamuflasjemønster med MossyOak®Break-Up Country®. Den har innblandet den godt synlige oransje MossyOak®OrangeBlaze, slik at du ses godt av andre jegere, noe som burde være standard på alle jaktklær.

Vi mener at disse klærne er av en kvalitet som vil gjøre alle jegere særdeles happy. Du har et klesplagg som dekker de fleste behov, under de fleste årstider.

Pluss:

Holder oss varm og tørr i all slags vær.

Kamuflasjen med MossyOak Orange.

God passform

Minus:

Kunne hatt større åpning for lufting.

Vi har tidligere testet en Jakke, og en Dunvest fra MooseHunter serien.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments