fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av ACLIMA WOOLSHELL JACKET W/ HOOD

TEST av ACLIMA WOOLSHELL JACKET W/ HOOD

Aclima har her nok et genialt plagg, som dekker flere bruksområder. Du kan bruke det under trening, eller som mellomplagg/forsterkningsplagg på turer i skog og mark.

Vi har tidligere testet ANÁRJOHKA WS, som er et plagg av samme stoff som denne WOOLSHELL JACKET. Dette er plagg som vi har brukt nesten daglig gjennom flere måneder, og er et plagg som fungerer like godt som mellomplagg som til ytterplagg.

Aclima har med Woolshell komponert praktiske og anvendelige plagg. Du får en innerdel av Merinoull, som gir deg både isolasjon og ventilasjon. Merinoulla gir deg et mykt og behagelig plagg. Det er så mykt og behagelig, at det frister å ha dette som innerste plagg. Jakken har en ytterdel som er forsterket med finmasket polyester. Du er med dette stoffet verken vann eller vindtett, men polyesteren gjør den litt mer bestandig mot både vær og vind.

Vi har brukt plagget som undertøy, mellomplagg og som ytterplagg på kalde og tørre dager. Som ytterplagg drar man god nytte av refleks som er sydd inn sammen med glidelås, og refleks i logoen i front og på ryggen. Woolshelll jacket kommer også med hette, som virkelig var god å ha enkelte dager. Jakken har en høy hals, med glidelås helt opp. De øverste cm av glidelåsen ligger inne i en hakebeskyttelse, slik at du slipper at låsen gnager på huden. Jakken har en lomme på den ene siden av brystet, som er fin for mobiltelefon eller lignende. Når vi brukte den som ytterplagg, savnet vi derimot flere lommer. Som ytterplagg følte vi også at den hadde et smalt snitt. Det var ikke rom for så mange plagg på innsiden. Derimot fungerer dette snittet godt når plagget skal brukes som mellomplagg eller undertøy. For å unngå at armene kryper oppover mot albuen under bruk, eller hvis du trenger en snøbrems, har ermene tommelgrep.

Vi har som nevnt tidligere, testet plagg produsert med samme stoff, og vi sitter igjen med en erfaring som sier at Woolshell er av god kvalitet, og tåler mange vask. Vi har brukt plaggene igjennom flere måneder, og vasket de flere ganger, og vi kan ikke se unormal slitasje. Det beste er at man etter vask får plagg som finner sin normale passform, noe som vi tror kan være et resultat i bruken av polyester.

Plagg av Woolshell er praktiske plagg, som dekker mange bruksområder. Om det er aktivitet med høy eller lav intensitet, så kan dette være plagget du trenger. Kvaliteten er det etter vår mening ingenting å utsette på.

Pluss:

–          Varm og behagelig

–          Praktisk at den kan brukes både som ytterplagg og mellomplagg

–          God kvalitet

Minus:

–          Den er noe smal i snittet

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments