mandag, april 15, 2024
HomeGPSTEST av Garmin Forerunner 735XT

TEST av Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735 XT er det nye flaggskipet til Garmin innen multisportsklokker.

Av Knut Gartland / Lars Kirksæther

Denne modellen er så langt den letteste GPS-multisportklokken som er utviklet hos Garmin. Faktisk er vekt og størrelse noe av det første vi legger merke til. I forhold til flere av konkurrentene med samme funksjonalitet, er denne vesentlig mindre og lettere.

Du får her en klokke med funksjoner som aktivitetsmåling, pulsmåling, smartfunksjonalitet, samt at den har innebygde profiler for løping, sykling, svømming, gåing, langrenn, styrketrening og mye mer.

Klokken er designet som en stor rund fargeskjerm, med en myk rem i silikon. Forerunner 735XT er kompatibel med Garmin Connect IQ og leveres forprogrammert med funksjonen Strava Live Suffer Score. Dette er et program som analyserer pulsen din under treningsøkten, og gir deg en tilbakemelding på hvor bra innsastsen din er på hver enkelt økt. Her får du «bevis» på hvordan treningsinnsatsen din er, både underveis og etter hver treningsøkt. Enheten leveres med en 60. dagers prøveversjon av programmet. Garmin Connect IQ har et stort utvalg av gratis nedlastbare apper, urskiver, datafelter og widgeter for Forerunner 735XT.

Ved hjelp av Garmin Connect kan du laste opp treningsøkter på klokken som gjør at treningen din blir slik du har tenkt den. Du kan legge inn intervalløkter der klokken holder orden på sonen du til enhver tid er i, og om du tar i for hardt eller for lite, og på denne måten blir det god kvalitet på treningene.

Førstegangs pålogging og bruken av klokken er ufattelig enkel.  5 minutter etter å ha mottatt klokken er den klar til bruk. Du legger bare inn din alder, klokken finner din makspuls og du er klar til å begynne. To trykk på startknappen og du er i gang. GPS finner satellitter i løpet av få sekunder. Dette er «plug and play» på sitt beste.

Fordi klokken har pulsmåling på håndleddet slipper du styr med pulsbelte, og for vår del betyr det at vi bruker pulsmåling aktivt som en del av treningen, noe som er en bra ting ifølge ekspertene. Våre tester sier at pulsmåling på håndleddet er like nøyaktig som puls. Det er mulig å bruke pulsbelte til enheten hvis man ønsker det. Under svømming anbefales det å bruke pulsbelte. I tillegg kan du med pulsbelte få tilleggsdata som løpsdynamikk, skrittlengde, kondisjonsberegning osv.  Driver du med sykling, kan den pares med wattpedaler og andre sykkelprodukter.

Dette er en meget avansert klokke, med muligheter langt utover det en vanlig mosjonist greier å sette seg inn i på kort tid. Dog er det enkelt å bla i de forskjellige visningsalternativene under trening.  Informasjonen er lett å lese og gir deg god mulighet til å trene riktig. Skal du ligge på terskelverdi så gir klokken deg det på en veldig illustrativ måte.

I følge produsenten har enheten opptil 14 timers batterilevetid i GPS-modus og 11 dager i klokkemodus. Under våre tester, holdt batteriene i en uke uten lading, da med bruk av både GPS og HR. Da har det blitt trent annenhver dag, i en til to timer.

En morsom detalj, som kanskje er viktig for noen, er at dette også er en smartklokke. Her kan du få lese meldinger fra SMS og Facebook rett fra klokken.

Klokken har forskjellige farger i displayet. Du kan velge mellom sort, grå, midnattsblå eller frostblå. 735XT vil også være tilgjengelig i HRM-bundleversjon og Tri-bundleversjon med ulike pulsbelter. Som tilbehør vil det være tilgjengelig ulike fargeremmer i lavarød/sort og knallgul/sort.

En annen viktig funksjon er «tilbake til start». Det har den siste tiden vært leteaksjoner etter godt trente personer, som ikke har funnet veien hjem i tåka. Det er sjelden denne type mennesker bruker kart, kompass eller GPS. Har du en Forerunner og bruker denne funksjonen, vil du alltid komme deg tilbake til start.

 

Konklusjon

Med det enkle brukergrensesnittet, og alle mulighetene som ligger i klokken, og ikke minst i tilgjengelige tilleggsapplikasjoner, blir i sum dette et fabelaktig verktøy. Dette er klokken som gir deg økt kunnskap om egen trening, samt er med på å øke din motivasjon for kvalitet under treningen.

Skal du kjøpe pulsklokke for flere formål kommer du ikke utenom denne. Klokken anbefales!

 

Pluss

  • liten og lett
  • brukervennlig
  • diskre på hånden

Minus

  • pris

 Pris fra 4,799.-

 

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments