lørdag, juni 15, 2024
HomeOPTIKKTEST av Garmin Dash Cam™ 55

TEST av Garmin Dash Cam™ 55

Kamera for bruk i bilen har i den siste tiden blitt allemannseie. Etter å ha sett litt i markedet, har vi funnet ut at det finnes en rekke leverandører, med en eller flere modeller. Vi valgte å teste et helt nytt kamera fra Garmin.

For å ha noe å sammenligne med, brukte vi en testvinner fra et bilmagasin og et kinakamera.

Det vi har sett etter i denne testen er brukervennlighet, fargegjengivelse og skarphet i bildene.

Dash Cam 55 er et lite og kompakt kamera. Med sine 5,62 x 4,05 x 3,53 cm (på størrelse med en fyrstikkeske) og vekt på under 60 gram, forsvinner dette i bilvinduet. Baksiden av kameraet har en fargeskjerm på 2 tommer.

Kameraet har et hurtigfeste, med en magnet som limes på vinduet, noe som gjør det enkelt å ta ut av bilen ved behov. Som strømforsyning kan man benytte den medfølgende 12 volts kabelen til sigarettenneruttaket, eller man kan velge å kjøpe til en kabel slik, at den alltid står påkoblet, med de fordelene det gir deg. Her kunne man kanskje valgt en avtakbar løsning, slik at man kunne utnyttet bilens USB-kontakter.

Selve optikken mener vi er meget bra til denne størrelsen. Du får gode farger, både i sterk sol og under mørke forhold. Selvsagt blir ikke dette like gode bilder som du får med vanlige kamera, men disse bildene er som oftest gode nok. Du kan ta film med oppløsing opp til 1440P og med 60 bilder i sekundet. Bildene er noe dårligere med bare 3.7 megapixel.

Du kan til smarttelefonen laste ned en APP for å se bildene på kameraet. En smart løsning, som i perioder ble noe treg. I tillegg føler vi at denne kunne være noe bedre utnyttet, med flere funksjoner.

Filmen starter når du begynner å kjøre. Det er størrelsen på minnebrikken som avgjør hvor mange timer med film som ligger lagret på brikken. Brikken blir aldri full, for den bare skriver over de eldste filene. Derimot har den en meget god talestyrt meny for lagring av både film og bilder. På denne måten sikrer du deg at dette blir lagret uten mulighet for overskriving. Når det gjelder talestyringen, har det meste fungert meget godt. Kommandoen STOP har vi derimot slitt noe med. Her har vi måttet bruke den manuelle innstillingen. Du finner 4 knapper på kameraet, som styrer en veldig enkel og forståelig meny.

Enheten har en sensor som reagerer på støt, så kjører du i noe, eller noen kjører i deg, blir dette opptaket lagret. Da kan det også være smart å koble dette kameraet slik at det alltid har strøm fra bilens batteri.

Dette er jo et produkt fra Garmin, så selvsagt har man også valgt å ha en innebygd GPS. På film og bilder er det derfor mulighet for både posisjon, tid og hastighet.

Du har ikke bare kamera på Dash Cam 55. Garmin har lagt inn både kjørefeltvarsler og varsle om frontkollisjon. Med dette så får du en alarm hvis du vingler for mye i trafikken, og ikke minst hvis forankjørende plutselig stanser. Kjørefeltvarsler blir lett irriterende hvis du kjører på mindre veier. Denne enheten har som nevnt innebygd GPS. Kommer du derfor i nærheten av fotobokser, vil den fortelle deg din hastighet. Holder du deg ikke under riktig hastighet, vil du få flere varsler om dette.

Ønsker du å ha muligheten til ha bilder og film fra dine turer med bilen, og til samme tid ha varsel for kjøreadferd, er dette kameraet fra Garmin et meget godt alternativ. Du finner slike kamera i alle prisklasser, men dette kameraet var bedre enn alle våre andre modeller.

Pluss:

  • Størrelsen
  • Talestyring
  • Forskjellige alarmer

Minus:

  • Begrensete muligheter med appen.
  • Noe dårlig oppløsing på stillbilder.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments