onsdag, august 17, 2022
HomeJAKTTEST av Havalon kniver – kirurgisk verktøy for menigmann

TEST av Havalon kniver – kirurgisk verktøy for menigmann

Havalons moderselskap, Havel, har produsert skalpeller for medisinsk bruk i flere tiår.

Firmaet Havalon er et resultat av at ledende personer i Havel ønsket å bruke teknologien og kunnskapen de hadde, til å lage en foldekniv for jegere og fangstmenn. Havalons kniver økte raskt i popularitet, både på grunn av kvalitet og pris.

Havalon har produsert en morsom serie med foldekniver. Vi har testet modellene Piranta og Baracuta. Piranta er mindre og kortere en Baracuta, ellers er de nesten like. Forskjellen mellom kniver fra Havalon, og mer normale foldekniver, er designet og den tekniske løsningen.  Ikke bare har de et helt spesielt knivblad, men knivene har også utskiftbare blad.

Du får blad og skaft i forskjellige størrelser og typer, og du får faktisk også en liten sag.

Vi har testet knivene på forskjellige materialer, og ikke minst under arbeid med kjøtt og fisk.  Skaftene er store og gir godt grep. Skal du bruke kraft på bladet, kan skaftene kjennes noe skarpe og ubehagelige. Bladene er tynne, og kan virke myke. Dette medfører at hvis du bruker for mye kraft på å skjære/kutte harde gjenstander, ryker bladet. Vi antar at på en elg, kan du påregne å bruke 2 blad. Dog føler vi at de flekser godt, slik at man kommer til der man trenger. «Work smarter, not harder»

Knivene er utrolig skarpe, nesten for skarpe til å brukes under flåing. Dette er en påstand som kan være misvisende, for er du et petimeter som virkelig bruker tid under flåing, og skal gjøre dette rolig og perfekt, er faktisk dette riktig verktøy. Det er selvsagt forskjell på å om en skal flå en rype eller en elg. Skal du jobbe med små dyr, er dette et perfekt verktøy.

Bladene er utrolig skarpe ved første gangs bruk, og vår erfaring er at de holder seg godt. Det fine er at det er bare å skifte blad når det er blitt dårlig.

Å skifte blad på disse knivene, tar under 1 minutt, og gjøres på en enkel og ufarlig måte.

Den største forskjellen mellom disse knivene og vanlige foldekniver, er vekten. Er du en gramjeger, skjønner du at her er det mange gram å spare.

Ønsker du en skarp liten foldekniv, og være sikker på at du alltid har en skarp kniv, da er knivene fra Havalon noe for deg.

 

Pluss:

Utskiftbare knivblad

Alltid skarp kniv

Gunstige priser på både kniv og knivblad

Vekt

Minus:

Litt skeivt tyngdepunkt på Baracuta

Knivene kan du kjøpe på http://www.langhold.no/

{Vimeo}142913355{/Vimeo}
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments