onsdag, august 17, 2022
HomeGPSTEST av Garmin DriveTrack™ 70LMT

TEST av Garmin DriveTrack™ 70LMT

Vi har hatt en takknemlig oppgave gjennom mange år, ved å ha fått testet det meste av hundepeilere fra Garmin.

Utviklingen som har vært de siste 10 årene, har i våre øyne gått i riktig retning. Mange har vel kanskje kjent irritasjonen over at nye produkter ikke snakker sammen med de gamle, men slik blir det kanskje når den teknologiske utviklingen har rekordfart.

Sist høst testet vi en ny enhet fra Garmin, Garmin Alpha 50. Det er i våre øyne den samme modellen som i andre land har fått navnet Garmin Astro 430. Vi mener det var smart å gi den navnet Alpha og ikke Astro. Da burde det være greit for alle å forstå at den bruker teknologien fra Alpha og ikke i fra Astro.

Under samme testperiode som vi testet Alpha 50, begynte vi å se nærmere på en GPS for bruk i kjøretøy. Ved første øyekast kan nemlig denne enheten se ut som hvilken som helt GPS for bruk i bil. For dere som derimot er brukere av Garmin`s serie med hundepeilere med navn Alpha, vil dere få en meget hyggelig oppdagelse. DriveTrack er en GPS for bruk i kjøretøy, men da gjerne trådløst sammenkoblet med en Garmin Alpha. Med disse enhetene sammenkoplet, kan du se samme spor og samme hunder på enheten i bilen, som du gjør på din håndholdte Alpha.

Dette er faktisk noe som jeg tror flere av dere vil dra nytte av. Hvem har ikke opplevd at det kan være problematisk og ikke minst trafikkfarlig å bruke håndholdt GPS når du kjører bil.

Har vi egentlig behov for å kunne se hundene på den bilmonterte enheten. De av dere som har hunder som jakter på flere vald, ja kanskje i flere kommuner, vet at det kan bli noen runder med leting etter hunden, da ofte fra bilen. DriveTrack`s store og klare skjerm gjør det enklere å følge hundene, samtidig som du kjører bil.

En annen fordel med å kunne bruke en slik bilenhet, er at man kan kople en større antenne til Alpha, slik at du på denne måte får en større rekkevidde. Vi har testet både håndholdte teleskopantenner, og bilmonterte antenner. Det er uten tvil en fordel å få en større antenne på utsiden av bilen.

Med DriveTrack har du i utgangspunktet en helt vanlig GPS for bil, med de vanlige funksjoner du finner på disse. Dog kan du her legge inn de kart eller ortofoto som du selv mener er de beste.

Enheten har en stor og lyssterk toutch-skjerm på 7 tommer. På denne skjermen kan du faktisk holde styr på opptil 20 hunder.

I dag har de fleste nye biler blåtann for tilkobling til telefon. Mange gamle biler, gjerne våre jaktbiler, har ikke denne muligheten. Da er det faktisk god hjelp at Garmin har lagt til rette for også å gjøre telefonen håndfri ved hjelp av DriveTrack. Du kan også gi talekommandoer til enheten, slik at håndtering av GPS blir med hendene på rattet.

Med DriveTrack får du en løsning med hundepeil fra kjøretøy. I tillegg til standardfunksjoner for bilmontert GPS, har du her en løsning som gir deg en super oversikt over dine hunder.

 Pluss:

  • Mindre trafikkfarlig søk etter hundene
  • Stor og lyssterk touch-skjerm
  • Blåtann
  • Mange muligheter i samme enhet

Minus:

  • Kun for Alpha

Detaljer:

  • Kan parkobles til Alpha® 50- og 100-hundepeilesystemer, slik at du kan navigere samtidig som du sporer hundene fra bilen din
  • Viser veier, spor og hundeposisjoner på en klar multitouchskjerm på 7 tommer
  • Europeisk rekreasjonskart og ett årsabonnement på Birdseye satellittbilder

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments