onsdag, august 17, 2022
HomeKLÆRTEST av Aclima Lars Monsen Anárjohka WS

TEST av Aclima Lars Monsen Anárjohka WS

Aclima har sammen med Lars Monsen kommet med en ny serie ullklær, de har gitt plaggene navnet Anárjohka, dette er klær som dekker kroppen fra innerst til ytterst. Klærne har alle tøffe fargekombinasjoner, så her har du muligheten til å kle deg tøft og praktisk fra underbuksen til ytterplaggene.

Vi har testet Anárjohka WS, som er en jakke og bukse som kan se ut som undertøy, men som fungerer like godt som ytterplagg. Monsen har på disse plaggene fått inn detaljer som han selv mener er viktig for en som er mye ute på tur. Plaggene består blant annet av Merino ull, som er mye mykere enn den norske tradisjonelle ulla.

Plaggene er i såkalt WOOLSHELL, og er som nevnt ikke rene ullklær, men en kombinasjon av ull og polyester. Du har ull inn mot kroppen, og så får du tettvevd polyester på utsiden. Det er denne bruken av polyester som gjør at disse plaggene lett går å bruke som ytterplagg.

Buksen har et snitt som gjør at den sitter løst, men godt. Den føles litt som jeans, men er like myk og behagelig som de tynneste ullplaggene. Buksen har flere lommer i front. Lårlommene med glidelås har mindre innerlommer, som er gode å ha for ting du virkelig ikke vil miste. Buksen har beltehemper og egne festepunkter for kniv, noe Monsen selv har savnet på andre plagg. Som nevnt kan denne buksen i første omgang se ut som et underplagg, men her skal man ikke la seg lure. Vi har brukt buksen under de fleste værtyper, også i snø, og den fungerer meget godt. Ja, du blir våt i de værste regnbygene, men under andre forhold vil du her ha et plagg som gir deg mye glede.

Jakken er av samme kvalitet som buksen. Den har 4 lommer i front, alle med glidelås. Lommene har hemper for feste av både gps og telefon. Jakken har et smalt snitt, noe som gjør at den er ganske så tight på kroppen. Som mellomplagg er dette helt perfekt, men skal den brukes som det ytterste plagget, kunne den med fordel vært noe slappere i snittet. Armene har tilstrekkelig lengde, og har i tillegg tommelhull. Jakken har også blitt brukt under de fleste værtyper, og har gitt oss gode opplevelser i skogen.

Vår erfaring er at plaggene isolerer godt, og de ventilerer også godt under aktivitet. På de kaldeste dagene brukte vi tynnere ull innenfor. Jakken har som nevnt et veldig tight snitt, noe som var praktisk når man fikk behov for å bruke en membranjakke på de våteste dagene.

Det er med disse, som med andre ullplagg, at de kan bli litt dvaske etter noen dager med varierte værforhold. Dog hjelper ytterstoffet med polyester plaggene til å holde fasongen. Det er bare å vaske plaggene, så er man tilbake slik de var den dagen du tok de ut av esken. Plaggene er vasket flere ganger under testperioden på 4 måneder. Vi har ikke sett unormal slitasje i perioden. Derimot føler vi at plaggene faktisk holder seg veldig godt.

Plaggene har en tilsynelatende høy pris. Buksen har en veiledende pris på 1.799.- og for jakken må du betale 1.999.- Vi mener at disse plaggene er av en slik kvalitet, og har bruksområder, som gjør at kostnadene kan forsvares. Du får plagg som både kan brukes som ytterplagg og som mellomplagg. Plaggene har løsninger som er komponert av en som har vært mer ute på tur enn noen annen, noe som gjenspeiler produktene. For vår del har plaggene blitt store favoritter, ja de ble faktisk også brukt på de kaldeste dagene i januar. Det må vel kanskje innrømmes at spesielt buksen nesten har blitt brukt hver dag, selv om man ikke har vært ut på tur.

Pluss:

–          Praktiske løsninger

–          Gir nødvendig varme, og ventilerer godt.

–          Behagelig på kropp

–          Kan brukes under de fleste forhold

Minus:

–          Jakken er noe tight i snittet som ytterplagg, perfekt som mellomplagg 😉

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments