fredag, juli 19, 2024
HomeSKOTEST av Bestard Explorer AG – Arctic Grip

TEST av Bestard Explorer AG – Arctic Grip

Denne gangen har vi testet en skikkelig robust fjellsko fra spanske Bestard. En sko med tykt og behagelig innerfor, membran fra Gore-Tex og skinn som ytterstoff. Vi har tidligere testet andre, og eldre utgaver av Bestard Explorer. Vi hadde da bare positivt å si om denne skoen.

Bestard er en spansk skofabrikk, som kanskje ikke er så godt kjent her på berget. Produksjonen ligger faktisk på Mallorca av alle steder. Dette er en familiebedrift, som startet med produksjon av sko i 1940.

Prisen er såpass høy at man må forvente at dette er en sko som holder seg i flere år. Vi har Bestard Explorer fra 2014 og 2018, som fortsatt er i bruk. Disse skoene blir selvsagt rengjort og smurt slik en må gjøre med sko som er produsert i skinn og Gore-Tex.

Den store endringen på denne nye modellen, skal være sålen. Den skal visstnok gjøre at skoene sitter bedre på fuktig underlag, og spesielt på isete glatt underlag. Det er Vibram som står bak denne sålen, som de har valgt å kalle «Artic Grip». Den har et mønster som griper godt i underlaget, og i tillegg er en del av sålen av en type kompositt, som tar tak i de glatteste underlagene.

Denne nye sålen fra Vibram skal gi godt feste på alle underlag.

Vi har i perioden vi har brukt den nye skoen, ikke fått prøvd oss på is. Vår erfaring med alle våre sko av denne modellen, er at de generelt sitter godt på alle underlag. Vi har prøvd å kjenne en forskjell fra modellen fra 2014 frem til den nyeste, og her kan vi kanskje si at den sitter noe bedre på fuktig, glatt fjell.  

Skoen er brukt i myr, på fjell og i skog. Den fungerer meget godt i alle miljøer. Vi har holdt oss tørre og varme.  

Det som alltid forundrer oss med denne skoen, er at den er klar til bruk rett fra esken, så rett på foten for en flere timers fjelltur uten problemer.uten problemer. Slik vil den alltid være hvis du tar godt vare på den. Som nevnt er renhold og vedlikehold viktig for at skoene skal holde seg best mulig gjennom flere år.

Vi har i alle år pusset skoene med anbefalte produkter, samt at vi også ofte skyller skoene med lunket vann etter bruk. Bruker du skoen på varme dager, svetter du ofte mer enn du aner. Da vil saltet i svetten etter hvert tette porene i membranet.

Explorer har 2,7mm lærtykkelse rundt hele foten. Den har også minimalt med «lappetepper» og overganger.  Med den jevne tykkelsen får man også en jevnere sko. Vi har ofte sett at der de bruker tynt skinn bak på skoen, blir den også veldig myk etter noe bruk. Våre sko holder seg like fine i fasongen, fra år til år.

Skoen har et fantastisk mykt innerfor i GoreTex Duratherm. Dette gjør at den sitter godt på foten, og at skoen puster godt.

Skoen har god passform. Det må her nevnes at testerne denne gangen også dessverre er menn. Vi har ikke fått testet skoene på damer.

Det er viktig når du skal gå til innkjøp av sko, at du ikke bare leser det vi testere skriver. Du må dra på butikken og prøve skoene. Det hjelper lite at det er gode og dyre sko, hvis de ikke passer din fot.

Skoene har en stor åpning, som gjør at de er lett å både ta på og ta av. De har et system med  lås for skoreimen, som er elegant. Når du først har strammet skoen, blir den slik frem til du løsner låsen.

Skoene har som nevnt et tykt, varmt og behagelig innerfor, så er du ute etter sko for de varmeste dagene, hadde vi valgt en annen modell. For resten av året derimot, vil dette være en av våre førstevalg.

Dette er en sko som virkelig er verdt pengene. De sitter godt på foten, og holder deg både tørr og varm. De krever vedlikehold som alle andre sko, så gjør du det riktig, har du sko på mange turer i årene som kommer.

Pris: Veil.4 395.-

Finnes i størrelse: 38 til 48

Positivt:

Sitter godt og behagelig på foten

Sålen sitter godt på alle underlag

De holder vann og kulde ute.

Holder seg godt over flere år.

Negativt:

Intet å bemerke

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments