fredag, august 12, 2022
HomeKLÆRTEST av Aclima coolnet

TEST av Aclima coolnet

Publiserer på nytt en test av en fantastisk serie med netting fra Aclima.

I dag kan man velge å vrake når det gjelder produsenter og typer undertøy. Og klærne produseres i flere forskjellige typer materialer, alt fra ren ull, blandingsprodukter og rene syntetiske materialer. Alle har de sine fordeler og ulemper, og har bruksområder hvor de passer best.
Vi har det siste året fått testet en serie fra Aclima, som kun består av syntetiske materialer. Vi kaller gjerne dette for superundertøy, mye på grunn av at de har en super effekt når det gjelder fukttransport og isolasjon.
Men allikevel er dette et undertøy for deg som liker å være i aktivitet året rundt.
Aclima har en produktserie av superundertøy med navn Coolnet. Det dreier seg om flere modeller skjorter og bukser. Coolnet er produsert i et stoff de kaller Meraklon Polypropylen. Polypropylen er ofte brukt i superundertøy, for det har en rekke positive egenskaper.  Vi kan nevne lav tetthet, stor dekkevne, absorberer ikke veske, vaskes rent ved lave temperaturer og materiale angripes ikke av bakterier.
Coolnet er ribbestrikket som netting, som gjør at den på en enda bedre måte transporterer fukt. I tillegg er plaggene forsterket på steder der de blir utsatt for ekstra slitasje. Skritt, skuldre og albuer har fått sydd inn et forsterkende lag. Forsterkningen er også med på å øke komforten, da blant annet netting på skuldrene kan være ubehagelig ved bæring av tung sekk.
Plaggene har en utrolig god passform, sitter godt på kroppen og er behagelig å bruke. Der er ingen sømmer som irriterer.
Vi fikk testet plaggene både sommer og vinter. Vår erfaring er at de både puster og isolerer.  Vinter og ski, 10 minusgrader, med kun skallplagg i tillegg til undertøyet fra Aclima. Vi var varme, tørre og meget fornøyde. Sommer, 15 grader og samme skallplagg. Litt fukt, men ikke mer enn at vi også her var like godt fornøyd. Det å bruke en ”superunderbukse”, er også noe flere burde prøve. Det hjelper lite med transporterende superundertøy og pustende Gore-Tex, når man helt innerst bruker en underbukse av bomull.
Vi mener at dette produktet har en veldig god kvalitet. Etter mange vask kan vi verken se tegn til unormal slitasje eller forandringer i fasong.
Aclima Coolnet er undertøy som gir komfort, fukttransport og varme. Coolnet har alt du trenger for å nyte en aktiv fritid. Så om du driver med løping, sykling eller bare rolige fjellturer, vil disse plaggene være et meget godt alternativ.

Pluss:
Transporterer fukt veldig godt
Tørker raskt
Meget god kvalitet
Sitter godt på kroppen, og er behagelig å bruke.

Minus:
Intet å bemerke

———-

Februar 2017

Vi har brukt dette settet nå i mange år, og vil fortsatt kunne bruke det videre. Dette har en utrolig kvalitet, passformen er fortsatt som den var da det ble tatt ut av esken. Plaggene har i alle fall blitt vasket 100 ganger.

Takk Aclima for at slike produkter fortsatt produseres 😉

http://aclima.no/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments