fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av HÄRKILA METSO BUKSE

TEST av HÄRKILA METSO BUKSE

I mine yngre dager brukte jeg ofte bukser av vadmel på mine turer i fjellet, og etter hvert også bukser av skinn.

Vadmel holder ofte ikke ute vann, men den holder deg varm, uansett hvilken temperatur det er ute. Dog husker jeg at den gamle vadmelsbuksa strakk seletøyet til yttergrensen når den ble våt, for det kjentes ut som den samlet opp alt vannet som kom fra himmelen. Skinn og lær kan derimot holde ut vann over lengre perioder.

Fra Härkila har vi fått en bukse som bryter litt med alle de nye teknoplaggene på markedet. Metso er en bukse som består av både ull og skinn. Selve buksa består av 80% ull og 20% polyester, altså ikke ekte vadmel, men veldig nært den gode gamle norske vadmelsbuksa. Buksa er også forsterket over knærne og anklene med semsket bøffelskinn.

Skal du ha en bukse for å bevege deg stille i skogen, er dette helt klart et fornuftig valg. Ull og semsket lær lager ikke en lyd, hverken mot seg selv, eller i kontakt med omgivelsene.

Man skulle tro at bukser i ull ikke er brukbare med mindre det er mange blå, men under våre forsøk på varme dager i august, ble vi meget overrasket. Selvsagt ble man varm, men vi mener de ventilerer såpass godt at de også godt kan brukes under varmere forhold.

Buksen har en meget fin passform, med flere justeringsmuligheter. Bak på kneet kan du sikre deg tilstrekkelig rom, slik at du får god bevegelsesfrihet. Nede ved anklene har du en snølås, der stoffet også er forsterket med lær.

Hele buksen er impregnert med «Bionic Finsh». Dette stoffet skal gi buksen tilstrekkelig beskyttelse mot skitt og fukt. Vi brukte buksen under våte forhold, med regn og våt bakke. Den holder til en viss grad ute vann som den blir påført fra omgivelsene, men det er med denne buksen som med andre bukser, at alt har en ende. Du blir våt til slutt med slike plagg. Derimot er det ingen krise, for vi mener at den ikke binder så mye vann at den blir for tung. Den ventilerer fortsatt såpass godt, at den faktisk ikke bruker så lang tid på å tørke. Skulle du derimot bli gående våt, så fortvil ikke. Du merker knapt nok at buksen er fuktig, og den holder deg fortsatt meget varm og god.

Dette er en bukse for både høst og vinter. Prisen på over 4 tusen kan skremme, men vi mener at hvis man ser bort fra dette, vil dette kunne være et meget godt kjøp.

Pluss:

  •           Meget stillegående
  •           Meget god fasong, sitter godt på kroppen.
  •           Puster godt
  •           Godt med lommer og justeringsmuligheter

Minus:

  •          pris
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments