fredag, august 12, 2022
HomeFriluftslivTEST av Mammut Light Pump Mat EXP

TEST av Mammut Light Pump Mat EXP

Er du på tur, er det viktig å sove godt. Det hjelper lite med et fint telt og en god sovepose, hvis du ikke har et liggeunderlag som gir deg den komforten som du trenger. Behovet for komfort og varme er individuelt, men vi har vel alle et minstekrav. Hvem har vel ikke kjent kulden fra bakken, eller kjent irritasjonen stige over ujevnheter i terrenget. For å unngå akkurat dette, er det én ting som gjelder; et liggeunderlag som både gir liggekomfort og som isolerer godt.

Vi har testet et liggeunderlag for helårsbruk. Dette er kanskje best egnet for vinteren, men det fungerer også meget godt resten av året. Mammut har flere typer oppblåsbare liggeunderlag, vi har valgt å presentere en utgave som er litt lettere enn de andre.
Mammut Light Pump Mat, har en fasong der de har spart på stoffet på plasser der vi er smale. Føttene og hodet trenger nødvendigvis ikke like stor plass som resten av kroppen. Denne innsparingen som reduserer både vekt og størrelse, har ingen innvirkning på komforten. Den har en lengde på 185cm, noe som kan gjøre den for kort for de som er høyere. Underlaget er forsterket på de steder der det normalt slites mest. Tykkelsen er såpass, at man ikke merker om det er ujevnheter i bakken der man ligger.
Det vil alltid være en fare for at slike underlag punkterer. De har derimot her lagt inn et spesielt skum, som skal holde deg varm når uhellet skulle være ute, og du ikke har lappesaker i sekken. For å unngå slike uhell, er det en god regel og ikke legge slike underlag direkte ned på bakken.
Optimalt så bør man ikke blåse opp slike underlag med munnen. Er det vinter og kaldt blir det da kondens og is inne i underlaget. Mammut har en effektiv løsning på dette problemet. De har en integrert pumpe i liggeunderlaget. Med denne pumper du opp underlaget på under 60 sekunder. Den har flere store ventiler for både fylling og tømming av luft.
Dette underlaget gir deg ikke bare god isolasjon mot bakken, det gir deg også god liggekomfort. Det har en overflate som gir god friksjon, og det er dermed greit å kunne ligge rolig på matten. Det har et lite pakkvolum, som gjør det enklere å plassere på sekken. Det har integrerte reimer for pakking og komprimering.

Ønsker du et underlag – til bruk både sommer og vinter – er dette et meget godt valg.

Pluss:
Vekt og sammenpakket størrelse
Liggekomfort
Isolasjonsevne

Minus:
Lengden

Mammut Ajungilak AS,
www.mammut.com

Fra Mammut sine egne sider på Youtube
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments