lørdag, november 26, 2022
HomeFriluftslivTEST av LUMONITE LEADER

TEST av LUMONITE LEADER

Denne lykten er noe av det meste ekstreme av hodelykter vi har testet, noe helt annet enn Lumonite Compass R, som vi tidligere har testet. Her får du en lampe som virkelig tar begrepet hodelykt til et nytt nivå.

Skal du ha en hodelykt av det helt ekstreme, er dette noe for deg. For den leverer over 5000 lumen over flere hundrede meter, i flere timer. Demper du lyset, varer den i flere dager. Har du den kun til tilfeldig bruk i bilen eller på hytta, varer den i flere uker. Bruker du den medfølgende laderen, er hodelykten fulladet etter 4 timer.

Lyset skal være på over 5000 lumen. Vi har ikke målt om dette stemmer, men vi har derimot brukt denne lampen under vanlig bruk. Hvis ikke dette lyset dekker alle dine behov, da bør du holde deg inne når det er mørkt.

Våre testere, som løper og går på ski, ble meget imponert av denne lykten. Lyset er fantastisk og har de justeringsmuligheter de har behov for. Selve lykten har en vekt som ikke er helt avskrekkende med sine 155 gram. Selv om den er stor av størrelse, gjør den lave vekten og festestroppene at den sitter helt greit på hodet under både løping og skikjøring. Nå kommer et GoPro-adapter, som vil kanskje gjøre lykten mer stabil på hodet, samt at man montere lykten på flere steder.  

Andre bruksområder kan være toppturer på ski, scooter og ATV, ettersøk etter vilt og ikke minst ettersøk etter savnede personer.

Alle testerne hadde bemerkninger i forhold til batteriet, som de mener er noe tungt og klumpete. De prøvde en løsning med batteriet på armen, noe de mente ikke var en god løsning. De mener dette løses best når batteriet festet i en sele på kroppen. Alle ønsket de seg en lengre skjøtekabel mellom batteri og lykt. En gledelig nyhet er at det nå kommer et nytt og smalere batteri, dette har vi ikke testet, men vil ganske så sikkert være en kjærkommen forbedring.

Batterilevetiden får gode tilbakemeldinger.  Du kan velge mellom 4 nivåer lysstyrke. Der du på den laveste styrken med 250 Lumen har en brukstid på 70 timer, og med maksimalt lys med over 5000 Lumen har strøm i litt over 2 timer. Med dette dekker denne lykten flere bruksområder. Nytt er at det nå kommer en strømforsyning som dekker båe 12 og 24 volt.

De som hadde en løpetur etter en trafikkert vei, fikk andre utfordringer. Lyset hadde en slik styrke, at de blendet all møtende trafikk. Løsningen her ble å dempe lyset mest mulig.

Lykten har en fukt og støvsikkerhet påIPX6, slik at den tåler både fukt og vann. Lampen har et robust glass i front, med gummiert beskyttelse rund på rammen. I bakkant har den kjøleelementer i aluminium.

Hodelykten har en utmerket garanti, du får 60 måneder på lampehodet, 24 måneder på laderen og 12 måneder på batteriet.

Prisen på nesten 7500 tror vi kan bli noe i overkant for den vanlige bruker, men du som driver med idrett eller har en jobb der lys er et must, spiller vel prisen ingen stor rolle.

Er behovet en lykt med et ekstremt lys, som lyser langt og lenge, er dette hodelykta for deg.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments