lørdag, juni 15, 2024
HomeFriluftslivTEST av ICUCam 5 – et viltkamera med skyløsning

TEST av ICUCam 5 – et viltkamera med skyløsning

Vi har denne gangen testet et av de nyeste kameraene på markedet, et kamera der bildene sendes direkte inn i en skyløsning.

Viltkamera som sender bilder er ikke noe nytt i markedet, markedet flommer over av forskjellige typer MMS-kamera og mange av disse er av svært varierende kvalitet.

Det vi ofte har sett på kamera vi har hatt i vårt eie de siste årene, er at det ofte er en varierende kvalitet på bilder, batterikapasitet, og ikke minst brukervennlighet.

Når vi mottok dette viltkameraet på utlån fra Norma, var det med stor spenning. Vi har tidligere brukt mye tid på oppsett og innstillinger av kameraene. Hvordan ville dette bli på ICUCam5?

Enheten ble tatt ut av esken, som inneholdt en enkel bruksanvisning. Etter å ha satt i batterier, og så lastet ned en applikasjon til telefonen, så var dette ganske så enkelt plug and play.

Det beste var at enheten kom med eSIM. ESIM er et innebygd elektronisk simkort. I dette tilfelle går simkortet på alle våre nasjonale nettleverandører, så her spiller det ingen rolle om det er Telia eller Telenor som er best i området du monterer kameraet. Skulle du ta turen til Danmark eller Sverige, vil kameraet fungerer der også.

I vårt tilfelle gjorde vi ingen innstillinger på selve enheten, her ble alt utført på applikasjon vi installerte på telefonen.

For på denne applikasjon kan du gjøre en rekke innstillinger.

 • Her velger du sensitiviteten på sensorene
 • Du kan bestemme når kameraet skal ta bilder.
 • Du kan bestemme om du vil ha bilder eller film, eller begge deler
 • Her kan du velge mellom bilder på 5 til 12 megapixel.
 • Du kan også sette en begrensning på maksimalt antall med bilder i døgnet.
 • Du kan bestemme hvor mange bilder som kameraet skal ta i samme serie
 • Du kan velge om videoen skal være på VGA360, 1280X720 eller 1920X1080.
 • Her bestemmer du også lengden på filmen. Filmer kan maksimalt være på 1 minutt.

For å si det ganske enkelt, fra applikasjonen på telefonen eller en PC, kan du gjøre de innstillinger du har behov for å gjøre med kameraet.

Det er her viktig å merke seg, at skal du ha tilgang til disse innstillingene fra applikasjonen, fordrer det at du har et plus eller premium-abonnement.

Applikasjonen gir deg også oversikt over hvor god dekning du har der kameraet er plassert, samt en batteri-indikator.

Den eneste utfordringen vi har sett med dette kameraet, må være at vi har sett divergens mellom batteristatus på kamera og statusen vist i applikasjonen. Enkelte batterityper har dårligere effekt, og dermed også kortere varighet. Vi så at når batteriene ble hurtig utladet, fanget ikke applikasjonen opp dette.

Fra applikasjonen kan du som nevnt styre kameraet. Det vil si at det pågår en toveis kommunikasjon med enheten. Du kan her sette et intervall mellom 1 og 24 timer. Hvis du setter denne på 1 time, og du har et kamera som tar mange bilder i døgnet, da holder batteriene knappe 3 uker. Så her er vår anbefaling å øke tiden mellom hver gang appen snakker med kameraet.

Dette kameraet kan bruke både AA og 18650 batterier, og i tillegg selges det ekstrautstyr for strømforsyning, som gjør at dette er er et kamera som kan bli stående lenge, veldig lenge.

Bilder og film blir forhåndvist i applikasjonen. Filmer laster du ned bare de du ønsker av. Alle film og bilder blir i tillegg også lagret på minnekortet.

Kvaliteten på både film og bilder er meget bra. Det vi har sett er at på natt blir ledlyset noe svakt på de lengste avstandene.

Prisen på dette viltkameraet er 3.499 kroner.  I denne prisen får du ett års abonnement, og 4000 coins. Under bruk trekkes du 1 coin for hvert bilde og 2 coin for hvert sekund med video. Når du senere kjøper flere coins, kan du velge mellom flere prisplaner. Som eksempel koster da 1000 coins, litt under 17 euro.

Som ekstrautstyr til dette viltkameraet får du kjøpt forskjellige batterityper, større batteripakker, solcellepaneler med egne batterier, ladekabel for bruk på vanlige bilbatterier og ikke minst forskjellige festeanordninger.

Vi mener dette er den beste kameraløsningen vi har prøvd så langt. Den gir et enkelt og bunnsolid oppsett, og det er like enkelt å gjøre endringer fra applikasjonen. Og ikke minst det viktigste, vi har fått mange fantastiske bilder.

Pluss:

 • Utrolig enkel konfigurasjon
 • Kan styres fra en applikasjon
 • Fine bilder på dag og natt
 • Får tatt bilder på god avstand fra kameraet.
 • eSIM

Minus:

 • Litt lite effekt av ledlys på de lengste avstandene.

Hos NORMA kan du lese mer om dette kameraet.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments