fredag, juli 19, 2024
HomeGPSTest av hundepeiler fra Lildog

Test av hundepeiler fra Lildog

Lildog er en norskutviklet hundepeiler, som kan være et alternativ til deg som trenger en ekstra sikkerhet for din hund.

Selve enheten er liten og lett med sin lengde på 47 millimeter, bredde på 36 millimeter og høyde på 15 millimeter. Vekten er på 28 gram.

Du lader enheten med en vanlig USB-C. Batteritiden er ifølge leverandøren 5 dager. Vi har hatt den i daglig bruk i en periode, og vår opplevelse er at batteriet holder kun en par døgn, og det uten å sette den «LIVE-modus». I LIVE-modus reduseres batteritiden enda mer.

Dette systemet benytter seg av den nyeste mobiltelefonteknologien, og det er klargjort for 5G. Systemet fungerer godt på alle mobilnett i Norge. Det fungerer også i de fleste andre Europeiske land.

Vår opplevelse er at selv om den går på alle nett, trenger den god dekning for å kunne sende posisjon. Det var ofte våre telefoner hadde dekning, men vi fikk ingen posisjon fra hundepeileren.

Enheten er både støv og vanntett med en IP på 67. Vi har testet den i vann, og den holder seg vanntett.

Du kan slå på et lys på enheten. Dette er et blått lys, og gir ikke den store effekten. Dog vil det være til god hjelp når du prøver å finne hunden i mørket.

For å kunne utnytte hundepeileren, trenger du en applikasjon med kart som viser hundens posisjon. Dette er tilrettelagt for både Android og IOS. For å bruke denne applikasjonen, må du ha et abonnement der du betaler en månedlig kostnad.

Inne i applikasjonen finner du både terrengkart og flyfoto.

Dette skulle kunne være et godt alternativ for deg som ønsker å sikre deg full kontroll over hvor du har hunden. Vi har derimot sett at batteriene ikke holder det de lover, og at enheten også er noe dårlig til å sende posisjon.

Pluss:

  • Pris på enheten
  • Størrelsen
  • Kan lades med USB-C

Minus:

  • Dårlige batterier
  • Trenger god dekning for å være online

Pris på Lildog hundepeiler: 799.-

Abonnement koster fra 89.- pr mnd.

Du kan lese mer om hundepeileren hos LILDOG.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments