mandag, april 15, 2024
HomeGPSTEST av Garmin Instinct

TEST av Garmin Instinct

Her får du en sportsklokke, som på solrike dager produserer mer strøm enn det den forbruker

Testet av Knut Gartland.

Vi ville denne gangen teste en klokke, som ikke var blant de dyreste, men som allikevel hadde funksjoner som dekker både fjellturer, trening og jakt.

Instinct har det meste av det du trenger for å logge dine treningsøkter, og mange verktøy som gir deg mulighet til å utfordre deg selv under turer og trening.

Noe som kan være viktig for den er som er på lange turer i skog og fjell, er å ha kontroll på pulsen. Instinct måler pulsen på håndleddet. Du trenger ikke noe ekstra utstyr. Målingene er etter vårt skjønn ganske så nøyaktige.

Klokken har en egen «GPS». Den henter posisjon fra alle de 3 store. Galileo, GPS og GLONASS. Bare husk, at bruker du klokkens innebygde posisjoneringssystem, bruker du batteriene fryktelig raskt.

Som jeger, er dette det verktøyet som gjør at du ikke trenger å ta frem Garmin hundepeileren, eller telefonen, for å se hvor hunden eller dine jaktkompiser befinner seg. Ikke bare ser du hvor hunden er, men du ser også om den loser eller har tatt stand på fugl. Kompasset på denne klokken kalibrerte vi aldri, allikevel fungerte det overaskende godt. Når vi holdt armen fremfor oss, kunne vi bare følge kompasset frem til hunden. Det ble aldri feil.

Noe av det første vi la merke til, var hvordan klokken føltes på håndleddet. Den sitter godt, og du kjenner den knapt nok. Dette er kanskje på grunn av at den har et gummiert hus, og en rem av silikon. Det gjør også klokken meget robust. Instinct er i tillegg vanntett ned til 100 meter.

Glasset er av såkalt Gorilla Glass, som igjen beskyttes av et godt opphøyet bezel. Vi har ikke tatt mye hensyn under bruk av denne klokken, allikevel kan vi ikke se et eneste bruksmerke etter 4 måneders bruk.  

Batterikapasiteten på denne sportsklokken er helt fantastisk. Bruker du batterispar, varer batteriene over 50 dager, og det uten lading med kabel. Bruker du den som en vanlig sportsklokke, uten å bruke GPS, varer den i over 20 dager. Bruker du GPS, vil det kun gå 2 dager før du må lade klokken. Alt dette, hvis du ikke er ute i solskinn, for da fungerer solcellepanelet meget godt. Da produserer den faktisk mer strøm enn den klarer å forbruke.

Skjermen som bare har en størrelse på 0,9″, kommer bare i svart/hvitt, med en oppløsning på 128×128. Ikke la deg lure, den er utrolig klar og fin, så det er ikke noe problem å lese de minste bokstavene i skjermen.

Du kan bruke en rekke widgeter på denne klokken. Ved hjelp av disse kan du se månefaser, værmelding, sol opp og ned osv. Så lenge den er koblet til en telefon, vil du også få varsler om e-post, meldinger og alt annet som en telefon ønsker å varsle deg om.  Løping, sykling eller annen aktivitet, blir registrert, og lastet ned på appen Garmin Connect, for lagring og analyse. Det er viktig å få med seg at Instinct er en avansert treningsklokke, med funksjoner som dere treningsglade vil sette stor pris på.

På denne klokken får du ikke noe kart. Her har man valgt å prioritere bort dette. Vi kan ikke se at det har vært noe savn i det hele tatt. Kart har vi på telefonen og på vår håndholdte GPS. Du kan derimot starte aktiviteter som jakt og fiske, der ruten din blir logget av klokkens GPS. Da får du også mulighet til å følge samme spor tilbake, hvis du ikke har noe annet valg.

Vi mener at dette er den perfekte klokken for jegeren, spesielt de som bruker hundepeiler. Du kan få inn både Garmins egne systemer, samt systemet WeHunt. Som nevnt hadde vi ikke behov for å gjøre noe annet enn å starte en jakt på vår Garmin hundepeiler. Da fikk vi i klokkens display både adferd, retning og avstand til våre hunder og våre jaktkamerater. Hundepeileren lå i sekken under hele jakten. Vi hadde faktisk kun bruk for klokken.

Du kan få kjøpt denne klokken i flere utgaver, og i flere farger. Prisen starter på 3590.-

Her kan du lese mer om disse klokkene.

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments