søndag, april 14, 2024
HomeJAKTTEST av HIK Micro Thunder 19mm Clip-On

TEST av HIK Micro Thunder 19mm Clip-On

Sist høst testet vi en Hikmicro Thunder clip-on TH35C, nå har vi testet den modellen som koster bare halve prisen.

Vi kommer ikke til å beskrive alle funksjonene som ligger i denne kikkerten, for dette er i utgangspunktet samme kikkert som Thunder 35.

Derimot var vi veldig interessert i om dette kunne være et verktøy for de som jakter på bøen, eller har et reveåte. Vil dette siktet være tilstrekkelig for den som ikke har ambisjon på å skyte dyr på en avstand over 150 meter.

Denne optikken gir termisk deteksjon på større dyr ut på over 1 kilometer, kvaliteten på bildet er da dessverre veldig pikslete. Bruker du den som Clip-On, er i tillegg den innebygde forstørrelsen slått av.

Disse bilene er tatt med den termiske kikkerten. Bildene blir av enheten komprimert, og er derfor av en dårligere kvalitet enn det som er en realitet.

Derfor vil den som spotter gi deg deteksjon, men du vil slite med identifikasjon.

Derimot blir dette noe bedre når du får bruke den på kikkertsikte. Med en Clip-On modul, fester du den termiske modulen frempå kikkertsiktet. Vi har ikke utstyr til å kunne ta bilder igjennom kikkersiktet, så derfor har vi ikke noen eksempler som viser hvordan dette ser ut.

Når du bruker den forstørrelsen som et kikkertsikte gir deg, får du et helt annet bilde. Du sliter fortsatt med identifisering ut på mange hundre meter, men du vil ha et fullgodt alternativ til bruk innenfor to hundrede meter.

Vi fikk svar på vårt spørsmål. Dette er en fullgod løsning for deg som jakter på bøen, eller som har et åte etter gris eller rev. Du trenger ikke noe dyrere termisk optikk enn denne. Med mindre du har mye penger, eller liker å ha det absolutt beste.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments