fredag, august 12, 2022
HomeKLÆRTEST av DEVOLD CAMO

TEST av DEVOLD CAMO

Ullundertøy trenger nødvendigvis ikke å se bra ut, men i de siste årene har dette forandret seg.

Det har blitt en trend å ha tøffe og spesielle underklær når man er ut på tur.

Devold har en egen serie de har kalt Camo. De har her brukt Merinoull, som er en litt mykere, og noe tynnere enn den vanlige norske ulla. Merinoull har de siste årene blitt vanlig å bruke på plagg som skal brukes rett på huden, det er mykere og gir mindre kløe.

Igjennom de siste månedene har vi brukt dette settet over i 30 dager på tur. Vår opplevelse med disse klærne er udelt positivt. Vi føler at de sitter godt på kroppen, de er behagelig mot huden, og ikke minst gir de oss den isolasjonen som vi trenger.

Det er viktig ved valg av undertøy at man velger det som er riktig i forhold til både bruksområde og årstid. Camo har en vekt på 190 gr/m2, noe som i våre øyne er tilstrekkelig til helårsbruk. Skal du ut i ekstreme forhold, kan det være lurt å velge ull med en høyere vekt, eller forsterke med tykkere mellomplagg.

Enkelte mennesker svetter mer enn andre, og da er det viktig at man har plagg som puster godt. Er aktiviteten derimot av en slik art at plaggene allikevel blir fuktige, isolerer ulla på en slik måte at plaggene holder godt på varmen.  Skulle man bli fuktig, er det en fordel at plaggene er som disse, at de tørker lett.

Noen velger å tørke plaggene på kroppen. Bruker du kroppsvarme til å tørke et plagg, vil dette være med på å kjøle ned hele kroppen. På sommeren vil dette kunne være avkjølende og godt, men på vinteren vil ikke dette være noen god og positiv effekt. Da ønsker vi å bruke undertøyet til å holde på den varmen vi produserer.

En utfordring vi har sett på undertøy av ren ull, er slitasje. Spesielt hvis man ikke vasker klærne slik produsenten ønsker. Vi har vasket klærne iht vaskeanvisningen flere ganger, og vi har ikke sett unormal slitasje.

Når det gjelder renhold av ullplagg, er det en gang slik at de ikke trenger å bli vasket hver dag. Kanskje holder det med litt luftig tørking mellom hver gang de brukes, for veldig ofte skal det noen dagers bruk til før man merker dårlig lukt fra plaggene.

Dette plagget fra Devold har en fin passform, og den kommer både til dame og herre. Damemodellen kommer i tillegg med en versjon i blå camo. 

Devold Camo er undertøy som vi kan anbefale. Her har du undertøy til alle årstider. 

I samme serien får du også både lue og headover.

Pluss:

Myk og behagelig på kroppen.

Kan brukes hele året

Minus:

Intet

Pris er 799.- for både underdel og overdel. (Totalt 1598)

.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments