Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://www.utstillingsvinduet.no/index.php/blog/vapen/item/802-test-av-swarovski-z8i-2-16x50): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/utstiaal/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 955

TEST av Swarovski Z8I 2-16X50

Våpen og optikk

Denne gangen har vi testet Z8I fra Swarovski, et kikkertsikte for den som ønsker det beste.

Jakter du mye, og under dårlige lysforhold, vil dette være det perfekte verktøy montert på din rifle. Vi har brukt vår kikkert til det meste. Det har blitt jaktet alt fra rype til elg, både på de lyseste solfylte dager, til de mørkeste kvelder. Kikkerten har et synsfelt på 22/100, noe som gir et godt og bredt synsfelt på alle hold.

Konklusjonen er enkel. Dette er vel en av de beste kikkerter vi har hatt på våre rifler. Vi har tidligere testet Z6I, og mener at Z8I er klart bedre. Prisen sier vel at optikken bør være i verdensklasse, og det mener vi at den er. Z8 kommer med de fleste forstørrelser og linsestørrelser, og det er opp til deg som kunde å velge den kombinasjonen som passer deg best.

Vi kunne pratet masse om lysåpning, lysgjennomgang, kontrast og oppløsning. Dette er en kikkert i en av de høyeste prisklassene. Vi forventer derfor at den er som den er, og vi sliter med å finne svakheter på denne optiken.

Hvor vil denne utviklingen stoppe, og hvor ligger begrensingene? Vi tror at så lenge Swarovski og Zeiss konkurrerer om de samme kundene, vil vi alltid ha en utvikling, som kommer oss forbrukere til gode.

Testen er gjennomført med siktet påmontert på en Blaser R8, med original montasje fra Blaser.

Det hjelper lite med klar og god optikk, hvis ikke resten av kikkerten er bygd med de beste teknikker. Vår kikkert er brukt på jakt i all slags vær, og ikke nødvendigvis håndtert med silkehansker. Det er blitt gjennomført periodisk kontrollskyting gjennom hele høsten. På skytebanen har vi skrudd oss opp og ned, frem og tilbake, men ender alltid opp der vi skal være; midt i sentrum.

Hjulet for justering av forstørrelse fungerte meget godt. Det glir lett, men ikke for lett.

Vårt sikte hadde også integrert lys. Dette lyset kan du enkelt variere styrken på selv. Det gjøres enten ved hjelp av en vender, der du velger lys for natt eller dag, eller du kan manuelt overstyre disse innstillingene.  Vi mener denne løsningen er både funksjonell og pen.

Alle justeringer på vår kikkert kunne vi utføre med tykke hansker eller votter.

Vi valgte å teste en løsning med en såkalt ballistikkring. Der kan du velge om de vil legge på ringer som gir deg faste innskutte avstander, eller du kan bruke vanlig «knepp» justering. Her kan du bruke en applikasjon fra leverandøren(Android/IOS) til å legge inn ballistikk til den kulen du bruker.  Vår erfaring er at slike verktøy fungerer meget godt, og gir større sjanse for gode treff på lange hold, enn ved å bare holde noen cm over ønsket treffpunkt.

Skal du kjøpe deg en kikkert som tilhører det beste på markedet, en kikkert som du kan ha resten av livet, da vil en Swarovski Z8 være et meget godt alternativ.

 

 

 

Sist redigertsøndag, 15 juli 2018 15:36
(6 Stemmer)
Lest 13122 ganger
Logg inn for å kommentere